torsdag 3 januari 2019

Outlander: Säsong 3

Tredje säsongen av Outlander har jag sett i två omgångar. Första halvan såg jag förra året, medan andra halvan blev så sent som denna veckan. Jag minns hur mycket jag längtade efter tredje säsongen efter att ha sett andra säsongen (som jag tyckte var väldigt bra), och jag är absolut inte besviken på tredje säsongen heller. Tvärtom, så fortsätter serien att leverera.

När tredje säsongen av Outlander börjar så har det gått tjugo år för våra karaktärer, men vi får även tillbakablickar som förklarar för oss hur livet för Claire och Jaime varit fram tills dess. Sedan slaget vi Culloden, har mycket hänt och både Claire och Jamie börjar tappa hoppet om att någonsin få återse varandra igen. Men efter att ha fått nys om en ledtråd som leder Claire till att misstänka att Jamie kan ha överlevt slaget vid Culloden, bestämmer hon sig för att fortsätta gräva efter information om sin förlorade kärlek. 


Outlander ger oss åter igen allt det där som vi älskar med serien, allt det där som gör den så otroligt bra. Vi har Caitriona Balfe och Sam Heughan som båda är helt enastående skådespelare och väldigt övertygande i sina roller. Utöver skådespelarprestationer kan vi knappast heller klaga på allt runtomkring. En höjdpunkt för mig har alltid varit de fantastiska miljöerna, och jag älskar hur vi har förflyttats oss så mycket under säsongen. Både mellan tid och rum. Under säsongen har vi rest mellan Skottland och Jamaica, såväl som att ha besökt en massa underbara platser däremellan. Och sist vi såg Claire och Jamie, hade de till och med hamnat i Amerika. Karaktärerna i Outlander är ungefär 90% av anledningarna till varför serien är så beroendeframkallande. Och inte bara Jaime och Claire. Under säsongen har vi vidare fått lära känna den fullvuxna Fergus, vi har fått träffa på Ian den yngre, tjugo år efter sist vi såg honom. Vi har på nytt, fått träffa och lära känna John Grey, en brittisk soldat som vi faktiskt redan träffat på ett antal år tidigare, när han lurades till att ge upp information om den brittiska armén för att rädda Claire. John Grey visade sig bli en väldigt intressant karaktär som jag älskade att följa under hela säsongen. Vänskapen som växte fram mellan John och Jamie genom åren, blev en av mina favoritdelar av säsongen - trots det faktum att John dessutom förälskade sig i Jamie. Men även om förälskelsen som John upplevde förblev obesvarad, kunde jag alltid se en äkta vänskap, och det har varit underbart att få bevittna.

Jag är mycket nöjd med seriens tredje säsong, och har stora förhoppningar på nästa säsong. Bland annat hoppas jag på att få återse Bree, och att hon och Jamie slutligen kan få träffas. Jag är även nyfiken på hur parets liv kommer bli i Amerika, och om de bestämmer sig för att stanna eller åka hem till Skottland igen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar