tisdag 29 januari 2019

Förväntningar inför filmåret 2019 (Del 1)

Nu är januari snart slut, och därför tänkte jag dela med mig lite av mina tankar inför filmåret - specifikt vilka av årets kommande filmer som jag är mest sugen på att få se. Då jag har så många som nitton filmer på min lista, så har jag delat upp inlägget i två delar. 


Först och främst, den viktigaste av alla. Once Upon a Time In Hollywood är Tarantinos nya film för år 2019, och den film jag är allra mest sugen på att få se. Nej förresten, jag har faktiskt en annan film jag är ännu mer sugen på. Och en massa andra filmer som jag ser nästan lika mycket fram emot att få se. Men Once Upon a Time In Hollywood ligger definitivt i toppen, och är en film jag följt utvecklingen av sedan det först började ryktas om att den skulle komma. Med en story kring Manson-morden, en miljö i Hollywood, och en skådespelarlista med namn som Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Brad Pitt och Al Pacino, kan detta nog inte bli annat än bra. Once Upon a Time In Hollywood har premiär 9:e augusti. 


A Beautiful Day In The Neighborhood är en film med Tom Hanks, och det räcker gott och väl för att jag ska vilja se den. Att den handlar om den verkliga tv-personligheten Mister Rogers är ju inte fel det heller. Premiär 18 oktober.


Shazam! vill jag se av olika anledningar. Dels för att det är en superhjältefilm. Dels för att jag tror den kan bli rolig. Och dels för att Zachary Levi spelar huvudrollen (jag är ett stort Chuck-fan). Sen att den har alla förutsättningar till att bli en rejäl flopp, är såklart en möjlighet. Men jag hoppas verkligen på att den kan bli underhållande på ett positivt sätt. Biopremiär 5 april. 


8 november har den tredje Kingsman-filmen premiär. Så vitt jag förstått så kommer detta bli en prequel, och alltså inte en fortsättning på Kingsman-filmerna. Trots att Kingsman: The Golden Circle var en rejäl besvikelse så ser jag enormt mycket fram emot denna fortsättning. Hoppas på en riktigt bra film, förhoppningsvis till och med i klass med Kingsman: The Secret Service som är en av mina favoritfilmer inom genren. 


På tal om Kingsman så vill jag såklart även se Rocketman. Ni vet, för att Taron Egerton spelar huvudrollen i båda filmer, och för att Elton John själv faktiskt var med i The Golden Circle. Rocket Man är en av min absoluta favoritlåtar, och Elton John är en fantastisk musiker. Jag älskar dessutom musikfilmer i allmänhet och därför tror jag verkligen att detta kan vara en film i min smak. Premiär 17 maj.


The Lion King är givetvis ett måste. Att få se min absoluta favorit-Disneyfilm återskapas i live-action är en dröm som blir sann. Är så otroligt taggad på den här filmen, och jag hoppas hoppas hoppas att jag inte blir besviken. Men jag tyckte väldigt mycket om både Djungelboken och Skönheten och Odjuret i live-action, så jag är minst sagt förväntansfull. 17 juli har filmen premiär.


En annan live-action Disneyfilm som släpps under 2019 är Aladdin. Stora förväntningar även här, då Aladdin också var en av mina favoriter under uppväxten. Att få se "the Cave of wonders" komma till liv  är nog det jag ser allra mest fram emot. Men såklart även hur de kommer få till den underbara Anden i lampan på ett bra sätt. Trailern ger mig rysningar. Biopremiär 24 maj. 


Riktigt taggad är jag även på uppföljaren till The Lego Movie! Jag älskade faktiskt denna rulle. Tyckte den var hur kul som helst, högt över förväntan. Tvivlar på att tvåan blir lika bra, men tror ändå den kan bli underhållande. Såg The Lego Batman Movie för bara några dagar sedan, och den var också väldigt underhållande (men inte lika bra som The Lego Movie). Filmen har premiär redan den 8 februari. 


Avengers: Endgame tänker jag nu gå ut med att det är den film jag ser allra mest fram emot i år. Många filmer är jag riktigt taggad på, men sista delen i Avengers! Ahhh. Jag är så fruktansvärt förväntansfull, och hoppas verkligen på att jag inte blir besviken! Ska såklart se om Infinity War innan dess dock. Ja, ytterligare en gång, vadå då? 24 april, då äntligen. Då är det dags.

Del två kommer om några dagar. 

2 kommentarer: