måndag 7 januari 2019

Dec-18 ● Utdrag ur min filmdagbok


Tretton filmer under december. Som ändå brukar vara en riktig filmmånad! Men ja, tretton är väl egentligen ingen skamlig siffra precis. Ganska lagom skulle jag säga.


Dear Frankie ★★★☆ 
Dear Frankie hittade jag på Viaplay och bestämde mig för att se då det verkade som något jag skulle gilla. Och jag hade rätt, men egentligen inte alls så som jag hade förväntat mig! Den var mörkare än väntat, men absolut en positiv överraskning! Läs min recension om Dear Frankie här.

13 Going on 30 ★★★☆ 
Det här är en sån där härligt mysig rulle som jag gladeligen ser om lite då och då. 

Love Actually ★★★ 
Traditionen med Love Actually varje december, fortsätter precis som vanligt här hemma. Lika underbar som alltid! 

Sleepless In Seattle ★★★☆ 
Så underbart mysig film. Det var länge sedan jag såg Sleepless In Seattle och det kändes väldigt passande att se om den nu innan jul, eftersom filmen faktiskt tar sin början just på julafton. 


Pretty Woman ★★★☆ 
Pretty Woman gick på tv och jag fastnade åter igen. Väldigt charmig film och jag är lite extra svag för Julia Roberts (a.k.a. vackraste kvinnan på jorden). 

Monty Python's Life of Brian ★★★☆ 
Jag blev positivt överraskad, måste jag erkänna! Var till och med nära på att ge den en fyra. Egentligen inte särskilt bra, men jag måste ju erkänna att humorn träffar rätt. Oavsett hur fel det känns.

Monty Python's The Meaning of Life ★ 
Helt ärligt så förstod jag inte meningen med denna film överhuvudtaget. Titeln gav mig alldeles för höga förväntningar. Helt ärligt, vad är det jag missar? Ingenting är roligt! Jo, i så fall möjligtvis scenen med lövfamiljen som alla tog livet av sig. Det var lite kul. Men inte tillräckligt för att ge denna film mer än en poäng.

Ellen DeGeneres: Relatable ★★★☆ 
Jag älskar Ellen. Tyckte den hade lite seg start, men sen kom jag verkligen in i hennes pratande. Älskar hur personligt det kändes. Hon berättade mycket om hur det är att vara gay i en plats som Hollywood. Inte särskilt lätt, tyvärr. 

Please Stand By ★★★☆ 
Denna filmen talade verkligen till mig. Älskar road-trip filmer, älskar coming-of-age filmer, och ÄLSKAR self-discovery filmer! Och Please Stand By hade allt detta plus lite till.  

The Imitation Game ★★★★★ 
Såg om en av de bästa filmerna jag sett, The Imitation Game. Lika bra fortfarande. Inte för att jag någonsin tvivlade. 


The Incredibles 2 ★★★☆ 
Inte riktigt lika bra som ettan, men den kommer förvånansvärt nära! Jag är absolut positivt överraskad.

Braveheart ★★★☆  
Det är med skam som jag erkänner att detta var första gången någonsin som jag såg Braveheart. Det har bara inte riktigt blivit av förrän nu. Men är väldigt glad åt att äntligen ha sett denna klassiker. Gillade den starkt! Storslaget och med ett väldigt mäktigt avslut. 

Wonder Woman ★★★☆ 
Såg om Wonder Woman och tycker fortfarande väldigt mycket om den. Älskar att den utspelar sig under första världskriget. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar