fredag 7 december 2018

Nov-18 ● Utdrag ur min filmdagbok

Fjorton filmer, yihooo! Jag börjar bättra mig. Visserligen många omtittningar, men det gör inget. Det betyder ju bara att de var så bra att jag behövde se dem igen, eller hur? 

The Proposal ★★★☆ 
Jag kände för att titta på en enkel romantisk komedi, och det blev The Proposal som jag tycker är ganska så lätt och charmig. 

Before We Go ★★★☆ 
Vad var det egentligen med denna filmen som gjorde att jag verkligen, verkligen tyckte om den? Jag vet inte. Den bara var så bra. Så fängslande. Och ändå så enkel? Undrar om jag kommer gilla den lika mycket om jag ser den igen. Troligtvis inte. Känns som en sån där typisk film som man bara ska se en gång, för att inte förstöra upplevelsen. 

Burn After Reading ★★★ 
Jag fick för mig att jag skulle se om Burn After Reading, som jag såg för ett antal år sedan och tyckte var lite småkul. Den är fortfarande lite småkul. Men inte mycket mer. Tycker bara hela situationen är ganska så underhållande, men skulle faktiskt säga att andra halvan av filmen är mycket bättre än första halvan. Första halvan får en bara att undra vad i hela friden filmen faktiskt handlar om. På ett mer negativt sätt än positivt.

Ever After: A Cinderella Story ★★★☆ 
Jag blev sugen på att se om min favorit av alla dåliga askunge-filmer som gjorts. Den här är ändå ganska bra. För att vara en dålig askunge-saga. Och min favorit skurk-skådis Dougray Scott är förvånansvärt passande som Prince Charming. Kanske just tack vare hans charmigt skurkaktiga utseende. 

Ant-Man and the Wasp ★★★ 
Den där marvel-uppföljaren man är glad åt att äntligen få se, trots att man egentligen hade glömt bort att det ens existerade en första Ant-Man-film. Jag gillade den! Men tror ändå jag föredrar den första faktiskt. Har dock redan glömt vad båda handlade om. Och i lagom tid till att trean har premiär, lär jag åter igen ha glömt bort att Ant-Man existerar i Marvel-universumet. Jag gillar faktiskt Ant-Man, jag lovar. Plus, älskar kopplingen till Infinity War i extra-scenen. Skrek lite. 
Imagine Me & You ★★★ 
Såg att Emelie hade sett Imagine Me & You ganska nyligen, och då blev jag sugen på att se om den. Tycker den är supermysig, och gillade den nog faktiskt mer denna gången än vad jag gjorde första gången jag såg den. Älskar att den är en klassisk romantisk komedi, bortsett från att huvudparet är gay. Att istället för att göra en gigantisk grej av det faktum att kärlekshistorian är mellan två kvinnor, så följer den bara mallen av en vanlig romantisk komedi. Love it

Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald ★★★☆ 
Nu har den äntligen kommit, den där efterlängtade Fantastic Beasts-uppföljaren. Jag tillhör faktiskt den där skalan människor som totalt älskar den första Fantastic Beasts, och därför älskar jag såklart även denna uppföljare som gott levde upp till förväntningarna. Men! Jag gillar den första bättre. Och störde mig lite på Queenie's oförklarliga beteende i denna filmen, vilket är väldigt tråkigt eftersom jag älskade henne i den förra filmen. 

The Princess Switch ★★★ 
Såg denna av tre anledningar. Ett: Den dök upp på Netflix-startsidan under en dag när jag inte hade något annat vettigt att göra överhuvudtaget. Två: Det är en julfilm och jag älskar att titta på dåliga julfilmer för att komma i julstämning innan jul. Tre: Vanessa Hudgens. Ja, jag älskar Vanessa Hudgens. Efter att jag såg henne i rollen som min älskade Rizzo i live-versionen av Grease förrförra året, så var jag frälst. Skulle se vad som helst med henne efter det. Vilket då inkluderade The Princess Switch. Och jag vet inte om det bara var på grund av min kärlek till Vanessa, men jag gillade den. Dålig som satan, och herregud vilket hemskt skådespeleri. Hon kan bättre, jag lovar! Men det gör verkligen inget i denna filmen, för den lyckades ändå på något sätt bli en supermysig julfilm.

Love, Simon ★★★ 
Gud vad jag har längtat efter den här filmen! Älskar filmer/serier där huvudpersonen är gay, så är det bara. Det är så sällan det händer, och då gäller det att njuta när det faktiskt händer. Och att njuta av Love, Simon var ingen svår uppgift. För hur gullig var inte denna filmen? Kommer definitivt köpa hem och se igen. Shutter Island ★★★★ 
Jag och en vän bestämde oss för att se om Shutter Island som vi även såg gemensamt för ganska många år sedan. Det var så längesen jag såg den att jag inte kom ihåg särskilt mycket, vilket gjorde att jag inte heller kom ihåg hur den slutade. Och jag är glad att jag tog det fantastiska valet att se om denna film, för herregud vad bra den är. Jag älskar sådana här filmer. Så smart, så intressant, så spännande och bara så jäkla bra. Varför har den inte ungefär hundra oscarsnomineringar? Leonardo's skådespel exempelvis? Manuset?! En skam. 

Mamma Mia! Here We Go Again ★★★ 
Bra musik och underhållande film. Men blev ändå lite besviken... Fick inte alls samma känsla som i första filmen. Mitt största problem var nog att Donna kändes som en helt annan person. Saknade Meryl's Donna! Del av charmen i den första var ju dessutom att det var en romantisk komedi om "gamlingar". Och nu var de unga och då blev den som vilken annan romantisk komedi som helst. Ja, alltså bortsett från alla fantastiska musiknummer då förstås. 

The Christmas Chronicles ★★★ 
Underhållande julfilm som möjligen kan bli en klassiker att se vid jul varje år för alla barnfamiljer. Världen var nog inte riktigt medveten om hur mycket den behövde se Kurt Russell som jultomten, förrän den fick se det i The Christmas Chronicles. Och nu kan vi inte se en värld utan Kurt Russell som jultomten. 

Limitless ★★★ 
Äntligen har jag sett den där Limitless som man tydligen behövde göra en serie på. Då måste ju filmen vara bra! Och visst var den bra. Men... den var ändå inte alls vad jag förväntade mig? Jag vet inte ens vad jag förväntade mig. Bara inte riktigt det jag faktiskt fick. Vilket inte nödvändigtvis är negativt. Speciell, kan vi kalla den. Ja, det blir bra. Speciell

The Accidental Husband ★★★ 
Egentligen en 2,5-film, men den får en trea eftersom jag dels, inte fattar hur man gör halva stjärnor, och dels för att jag tyckte den var dålig på ett ganska charmigt och underhållande sätt... Den var inte kass i alla fall. Bara... inte jättebra heller. Men jag älskar Uma och jag älskar Jeffrey. Det räcker för att ge mig en underhållande söndagskväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar