tisdag 6 november 2018

Okt-18 ● Utdrag ur min filmdagbokUnder oktober månad har det blivit tio filmer. Hälften har jag redan sett tidigare, medan andra halvan är nya filmer för mig, inklusive två biobesök. 

Donnie Darko ★★★★☆
Donnie Darko är en sån där film jag tänkt att jag ska se hur länge som helst, och nu äntligen har jag sett den. Och jag blev inte besviken! Tvärtom så gillade jag den nog mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Thriller är vanligtvis inte min favorit genre precis, men jag börjar gilla genren mer och mer ju äldre jag blir, och ju fler filmer inom genren jag ser. Filmen var väldigt intressant, men jag känner ju definitivt att jag skulle behöva se den ungefär fem gånger till innan jag ens kommer nära till att förstå vad den faktiskt handlar om. 

What's Your Number ★★★☆ 
Detta blev en film jag satte på bara för att få koppla av lite, och hade därav inga förväntningar alls. Trodde den skulle vara jätte dålig. Och visst var den inte jätte bra egentligen, men den hade ändå något som gjorde att jag underhölls för stunden. Vilket ibland kan räcka gott och väl. Kommer antagligen aldrig se den igen, och om jag gör det så är det helt och hållet Chris Evans förtjänst. 

It's Kind of a Funny Story ★★★ 
Jag gillar den här typen av filmer, det gör jag verkligen. Drama-komedier med ett budskap, men som ändå lyckas bli väldigt underhållande och lättsamma. Kände att det var dags att se denna rulle igen, och det är jag glad för. Bästa med filmen? Scenen när de sjunger på Bowie's och Queen's samarbetslåt Under Pressure.Interstellar ★★★ 
Fantastisk. Tycker fortfarande detta är en av de bästa filmer som någonsin gjorts. Håller du inte med mig så har du fel. 

Toy Story ★★★★☆ 
Det var längesedan jag såg Toy Story, även om man sett den ett bra antal gånger under barndomen. Jag förstår charmen med filmen, och även om den aldrig varit en av mina favoriter bland Disneyfilmer, så har den definitivt det där lilla extra som gör att alla barn borde se den. Och ja, varför inte alla vuxna också? 

French Kiss ★★★★ 
Detta är en film jag såg för första gången så sent som förra året, och bara efter andra gången jag ser den så kan jag ärligt säga att detta är en film jag kan se hur många gånger som helst, och kommer se många gånger igen. Egentligen är detta en ganska typisk romantisk komedi, men det är bara något med denna filmen som gör att jag gillar den så mycket bättre än andra typiska romantiska komedier. 

Bad Times at the El Royale ★★★★
Fick Tarantino-vibbar av det här. På ett bra sätt. Väldigt intressant film som jag först inte riktigt visste vad jag skulle tycka om. Svävar egentligen lite mellan en trea och en fyra, men jag landade sedan på en fyra. Var nog lite besviken på slutet dock. Samtidigt som jag på något sätt älskade slutet? Jösses, jag vet verkligen inte vad jag tycker. Jurassic World: Fallen Kingdom ★★★
Kan inleda med att nämna att jag är väldigt svag för äventyrsgenren. Därför gillar jag filmer som denna, även om de inte nödvändigtvis är särskilt bra. Vilket i detta fall stämmer in bra. Jag gillade Jurassic World (2015) väldigt mycket, och tyvärr var Fallen Kingdom sämre, och jag hade vid tillfällen svårt att hålla koncentrationen. Men överlag tyckte jag ändå om den, just eftersom det enligt min mening kommer alldeles för få bra äventyrsfilmer nu för tiden, och den var ändå helt okej underhållning. 

First Man ★★★★
Tyckte den var väldigt bra men ganska seg, tyvärr. Upplevde även att den var ganska lik Apollo 13, men det kanske bara var jag. Och ska egentligen inte ses som något negativt då det ändå är två olika personers liv vi pratar om. Kvalitetsmässigt var filmen väldigt bra. Skådespelarna var fantastiska, både Ryan Gosling och Claire Foy. Berättelsen var emotionell. Den förtjänar absolut en fyra, även om jag personligen tyckte den var lite för seg för min smak. 

Notting Hill ★★★★☆ 
Jag har alltid älskat denna filmen med hela mitt hjärta. Sett den ungefär en miljon gånger, och kommer se den ungefär en miljon gånger igen. Hugh Grant är hur charmig som helst, och Julia Roberts har alltid varit en av mina favoriter bland kvinnliga skådespelerskor. Vackraste kvinnan i världen som även är otroligt talangfull? Yes please. Notting Hill lyckas alltid göra mig glad. Den lyckas alltid få mig att skratta. Och det är definitivt en av de tre filmer jag hade tagit med mig till en öde ö för att se för resten av mitt liv. 


2 kommentarer:

  1. Håller med! Interstellar är en av de bästa filmer som gjorts

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den! Helt makalös film.

      Radera