måndag 26 november 2018

I Love Movies Tag

Jag hittade denna taggen som jag bokstavligen skrev för ett år sedan. På dagen. Tänkte att jag kunde publicera den när jag ändå inte har något annat att skriva om för tillfället. Har gjort en liten ändring som inte längre stämmer, vilket ni snart lär märka... 
____________________________________________________________________

Jag har hittat en massa roliga taggar på youtube som kretsar kring film, och jag tänkte helt enkelt beta av dem en efter en, för vem älskar inte en rolig frågelista? 

Jag har ingen aning om vem som skapade denna tagg, men det finns en del klipp på youtube där folk svarar på frågorna. Men som vanligt skriver jag istället för att prata, så här kommer mina svar. 

FAVORITE MOVIE OF ALL TIME
Jag kan inte välja, antingen Big Fish (2003) eller Stand By Me (1986). Båda, egentligen. Big Fish för att den är så fantasifull och alltid får mig att le, och Stand By Me för att den har så många vackra budskap som berättas genom väldigt underhållande karaktärer. 

FAVORITE SCENE FROM THAT MOVIE
Jag valde ju två olika, så jag börjar med Big Fish, och min självklara favoritscen är i slutet när Will bär ut sin pappa i havet och han förvandlas till en fisk. Ler med tårar i ögonen varje gång. Min favoritscen i Stand By Me är när Gordie och Chris sitter under ett träd och pratar om att bara vilja försvinna, och få börja om. 

FAVORITE ACTORS/ACTRESSES
Svårt att välja när det finns så många bra. Av de kändare skådespelarna är några favoriter Johnny Depp, Leonardo DiCaprio och Helena Bonham Carter. Av de mindre kända; Lee Pace och Aidan Turner. 

MOST ANNOYING ACTORS/ACTRESSES
Svårt att svara på, och dessutom gillar jag inte att prata negativt om någon då det mer har med min smak att göra, än med dem. Men jag har ganska allmänt svårt för skådespelare som alltid försöker vara roliga. Lite för mycket. Inte typ Robin Williams, för han är rolig. Men exempelvis Adam Sandler, Will Farrell, m.fl. Finns såklart undantag, men för det mesta är det bara inte min typ av humor de bjuder på. 


BEST DIRECTOR
Min favorit kommer inte som någon chock för någon som följt min blogg länge, det är Tim Burton. Älskar hans vilda fantasi, och hur många av hans filmer är både glada och mörka på samma gång. Några andra favoriter är Quentin Tarantino och Steven Spielberg. Gillar regissörer som har en lite unik stil, så Wes Anderson hamnar inte långt ifrån. 

FAVORITE GUILTY PLEASURE FILM
Termen är ju lite problematisk när man egentligen inte alls borde skämmas över att gilla något. Men visst finns det vissa filmer man kanske inte går runt och berättar för var och varannan människa att man sett si sådär hundra tusen gånger. Jag har verkligen svårt att komma på något nu, även om det säkert finns ett svar här. Men allmänt är jag inget stort fan av high school komedier vilket gör att jag skäms lite över att erkänna att 10 Things I Hate About You är min go-to film när jag vill må bra. Men å andra sidan är det faktiskt en bra high school film, vilket enligt mig är ganska unikt för genren. 

FAVORITE TEAR-JERKER
Åh jag vet inte. I princip alla mina favoritfilmer får mig att gråta, mer eller mindre. Älskar Titanic, och den är alltid lika tragiskt. Sen gråter jag alltid till Hachiko också, så himla fin film. Och Ps. I Love You. Åh, finns så många bra, det här är inte lätt. 

CHARACTER FROM A MOVIE THAT SCARES YOU THE MOST
Rasputin från Anastasia har jag alltid tyckt varit jätte obehaglig. Annars är ju Amon Goeth från Schindler's List en ganska självklar vinnare. Ingen har skrämt mig så mycket som honom, men det beror kanske på att han inte är en fiktiv karaktär. 

MOVIE YOU LOVE THAT EVERYONE HATES
Haha, Titanic kanske? Den får så himla mycket hat känns det som. Helt utan anledning? Men å andra sidan finns det många som älskar den också. Så dumt val kanske. Men kommer inte på något annat.

MOVIE YOU HATE THAT EVERYONE LOVES
Den här var mycket lättare, finns många. Till att börja med, har jag aldrig gillat Captain America. Har inga problem med karaktären, gillar honom i Avengers. Men filmen? Tyckte inte alls om den. Var visserligen jättelänge sen och har lovat mig själv att ge den en ny chans, men än så länge ser inte chanserna goda ut. Kan tillägga att jag därav inte heller sett övriga Captain America filmer, bara den allra första. Sen så finns det också en del komedier jag verkligen inte gillar, som tydligen är superroligt enligt alla andra. Anchorman. Horrible Bosses. Groundhog Day. Hade även stora problem med Chronicle (2012). Ja, listan kan göras lång. Uppdatering: Jag såg om Captain America: The First Avenger och såg även uppföljarna - jag är numera ett stort fan.


FAVORITE MOVIE DUO
Gah. Älskar film duos, men ändå så svårt att välja en favorit. Älskar Riggs och Murtaugh i Dödligt Vapen-filmerna. Frodo och Sam i Sagan om Ringen. Doc och Marty i Tillbaka Till Framtiden. Han Solo och Chewbacca från guess what. Skulle nog dock faktiskt säga att Doc & Marty är favoriten. För stunden i alla fall. 

FAVORITE ANIMATED MOVIE
Jag tänker dela upp denna fråga i tre delar. Corpse Bride som är en stop-motion animation. En av mina absoluta favoritfilmer. Lejonkungen som är tecknad, så himla bra film, favoriten från barndomen. Trassel som är datoranimerad. För att, den får mig alltid på gott humör. 

ACTOR/ACTRESS CRUSH
Kommer alltid crusha lite på Lee Pace. ALLTID. Kan titta på intervjuer i en evighet, han verkar bara så himla charmig. I många år nu har jag även crushat på Lily Collins, tycker hon är en gudinna när det kommer till skönhet. Kan googla bilder på henne i timmar... inte så hälsosamt men. Har dock ingen aning om hur hon är som person. 

FAVORITE MOVIE VILLAIN
Finns många bra men min största favorit har hittills alltid varit Sheriffen av Nottingham i Robin Hood: Prince of Thieves (1991) där han spelas av Alan Rickman. Tycker han är så skrämmande och rolig på samma gång! Glömmer aldrig det där ögonblicket då hans temperament rann över så mycket att julen blev inställd. 

THE MOVIE THAT SURPRISED YOU THE MOST
Finns många, men den första jag kommer att tänka på är en film jag knappt hade hört talas om och inte hade några förväntningar på alls, men som slutade upp med att bli en av mina absoluta favoritfilmer. Alltså, inom topp fem vilket är högt, kanske till och med topp 3. Filmen jag pratar om är Pleasantville. Tycker den är så så bra. Och den förvånade mig verkligen eftersom jag trodde det var en vanlig komedifilm, hade inget aning om det djupa budskap den skulle sprida. 

IF YOU COULD ONLY KEEP ONE OF THE MOVIES YOU OWN, WHICH ONE WOULD IT BE
Så svårt, men skulle nog säga Stand By Me, älskar min fina utgåva (och filmen). Eller min ännu finare Sagan om Ringen box, om man får lov att välja något så stort. 


MOVIE RECOMMENDATION AND FOR WHOM
Pleasantville till alla, för allt för få har sett den. 

IF YOU COULD MARRY AN ACTOR/ACTRESS, WHO WOULD IT BE
Lee Pace, duh. Talangfull, charmig och snygg. Vad mer kan man önska sig? 

ONE REMAKE YOU WISH HAD NEVER BEEN MADE
Finns massa dåliga remakes på klassiska skräckfilmer, men det är ingen jag känner särskilt starkt för. Rocky Horror Picture Show kanske. Och ändå har jag inte sett den nya, men herregud vad dålig den verkar. Nya Point Break är jag inte heller det minsta nyfiken på. 

YOU'RE ABOUT TO DIE AND CAN ONLY WATCH ONE MORE MOVIE, WHICH ONE DO YOU CHOOSE
Hade inte Big Fish varit en ganska perfekt film att se på sin dödsbädd? Då kan man drömma sig bort till samma strand som Will tar Ed i slutet, och hoppas att man själv också alltid varit en väldigt stor fisk. 

FAVORITE MOVIE GENRE AND FAVORITE MOVIE FROM THAT GENRE
Den perfekta mixen är äventyr/comedy/drama. Ni vet en sån där äventyrlig dramafilm som innehåller värme och humor av en lagom realistisk grad. Gärna med lite fantasy-element inkluderade, men det är inget måste. Antar att detta totalt beskriver min favoritfilm, Big Fish, så det blir också svaret på andra delen av frågan. Men några andra nämnvärda favoriter av samma typ, är bl.a. The Fall och Bron till Terabitia

THE FIRST MOVIE YOU REMEMBER WATCHING IN THEATERS
Kommer inte alls ihåg detta, men antagligen någon barnfilm från början av 2000-talet. 

4 kommentarer:

 1. Vilken rolig lista men det måste ha varit väldigt svårt att svara på vissa frågor! Jag hade svårt när jag satt och funderade på dem medans jag läste ärligt talat.
  Åh kul att se Aidans namn haha typ ingen som vet vem han är, förutom min mamma, som jag tvingade att se Poldark. Haha hennes kommentar när vi såg honom gå förbi i London: ”Japp lika snygg som på tv” Hahahha

  Bara en film på dödsbädden gaaaaah omöjligt att välja ju! Ska försöka att göra denna lista men kommer ta en evighet att klura ut svaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh vad roligt att ha sett honom på riktigt! Följer Poldark men för mig kommer han ändå alltid vara Mitchell från Being Human :')

   Radera
 2. kul lista :D får man låna?

  SvaraRadera