söndag 4 november 2018

Chilling Adventures of Sabrina: Säsong 1

En serie som nyligen hade premiär på Netflix, är Chilling Adventures of Sabrina. Serien följer Sabrina Spellman, en ung häxa med en fot i den övernaturliga världen, och en fot i det dödliga samhället. 

Jag har nu sett samtliga tio avsnitt av seriens första säsong, och mina tankar kring denna serie har vandrat lite mellan bra och dåligt. Jag tycker säsongen började väldigt bra. Serien drog snabbt in mig i handlingen, och det gick fort att fastna för samtliga karaktärer som alla bjuder på mycket underhållning. Vi har Sabrina själv som är väldigt lätt att tycka om, för det mesta. Vi har hennes fastrar som jag tycker om att följa minst lika mycket som Sabrina. Vi har en massa härliga karaktärer runtomkring; Ambrose, Harvey, Prudence, Roz, Susie. Alla karaktärer som bidrar till dessa tio underhållande avsnitt. 

Jag gillar övernaturliga serier. Jag gillar häxor och magi, och jag gillar att berättelsen leker med att häxorna är onda och tjänar djävulen. Men ibland kunde jag ändå uppleva att det gick från bra till löjligt.  Och trots att jag älskade Sabrina för det mesta, så tyckte jag att hon kunde bli lite dum ibland. Vilket snarare tyder på brist i manus, snarare än att karaktären bara skulle vara korkad. För det är inte intrycket jag fått av henne tidigare, att hon skulle framstå som korkad. Exempelvis är det väl ganska självklart att det finns en möjlighet att en död person som återuppstår, återuppstår på samma ställe där kroppen är? Och att bara anta att det skulle fungera att återuppliva Agatha utan att det skulle bli några konsekvenser, känns också orimlig dåligt genomtänkt. 

För övrigt tycker jag att Sabrina blev mer och mer som en typisk tonårsserie, ju fler avsnitt jag såg. Vilket blev lite av en besvikelse när de första avsnitten gav mig hopp om att Sabrina var annorlunda. Bättre. Men, det finns samtidigt en anledning till varför tonårsserier blir så populära som de blir, och det är inte för att de är dåliga rakt igenom för det är de inte. Chilling Adventures of Sabrina är precis som många liknande serier, underhållande och spännande på många sätt men löjlig och ologisk på andra sätt. Troligtvis blir det att jag fortsätter följa Chilling Adventures of Sabrina eftersom serien i det stora hela är bra. 

Tipsar till dig som gillar serier som Riverdale, The Vampire Diaries och kanske även Salem

2 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen den här serien, tycker den är annorlunda på ett mycket bra sätt. Gillar världen dem lever i, men framför allt Sabrina och hennes fastrar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag gillar den också! Älskar Hilda, hon är underbar.

      Radera