lördag 17 november 2018

Blindspot ● Säsong 2

Efter många år av tv-tittande lär man sig förvänta sig saker. Som exempelvis, att en tv-serie som Blindspot förr eller senare blir tråkig och uttjatad. Men två säsonger in, och än så länge har jag inte tröttnat.

Säsong två av Blindspot går djupare in på fas två av den terrorplan som våra protagonister kämpat mot genom hela säsong ett. Trots konsekvenserna av förra säsongens händelserika avslut, väljer Jane fortfarande att slåss för den sida hon tror är rätt. Genom säsongen får vi se henne göra allt för att vinna tillbaka teamets förtroende, samtidigt som hon själv måste lära sig lita på FBI igen. 

En karaktär som vunnit över oss denna säsong, är Roman som nyligen avslöjades som Janes biologiska bror. Vi får även lära oss mer om Janes riktiga identitet, samt grunden och anledningarna till valen hon gjort i sitt tidigare liv. Roman är en komplex karaktär som vi känner för, men ändå inte alltid litar på fullt ut. Vi bjuds på en tragisk historia - trots allt hemskt Roman gjort så får vi även veta att han blivit manipulerad hela sitt liv, av allt och alla han älskar. Sin mamma, sin syster, sin bakgrund. 

Tack vare Roman och Shepherd, har vi även fått lära känna Jane bättre. Hon fortsätter fylla i de blanka minnesluckorna alltsom dagarna går, och resten fyller andra karaktärer från hennes förflutna i.  

Precis som föregående säsong, har andra säsongen av Blindspot varit händelserik och spännande. Vi fortsätter ges svar på våra frågor vilket definitivt är uppskattat från min sida, men samtidigt får vi ständigt nya frågor som gör att varje avsnitt blir lika spännande som det föregående. 

Tyvärr har jag kunnat förutspå vissa tvister innan de avslöjats, men det är inte på en så enkel nivå att det förstör spänningen. Man är aldrig helt hundra på sin teori, så även om den visar sig stämma så håller ändå spänningen i sig. Därför vill jag inte kalla detta en så stor nackdel som det hade kunnat vara. 

Av de nya karaktärer vi träffat på genom säsongen, har jag gillat alla på olika sätt. Roman, Naz, ja, till och med Shepherd har bjudit på bra spänning. När det gäller de kvarvarande karaktärerna så finns det tyvärr vissa jag gillar bättre än andra. Precis som i förra säsongen, är Patterson min stora favorit. Hon gör mig aldrig besviken. Däremot blir jag mer och mer besviken på Tasha. Det finns stunder då jag älskar henne, men tyvärr har det funnits ännu fler stunder under säsongen då jag inte alls gillat hennes beteende. Gentemot Jane, gentemot flera av team-medlemmarna. Förhoppningsvis växer hon snart upp och blir mer av den kick-ass FBI-agenten som jag önskar att hon alltid kunde vara. 

Sista avsnittet slutar med en scen som kanske har gett Blindspot som serie en helt ny vinkel. Kanske till och med, en helt ny genre? Jag ser med spänning fram emot fortsättningen och hoppas kunna påbörja så fort som möjligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar