fredag 9 november 2018

A Discovery of Witches: Säsong 1

En av de nya serierna jag följt under hösten, är den brittiska A Discovery of Witches som släppts varje vecka på HBO Nordic. Jag hade inte hört talas om serien förrän den dök upp på HBO's startsida, men jag blev genast nyfiken och satte på första avsnittet som minst sagt imponerade. 

A Discovery of Witches baseras på bokserien All Souls, skriven av Deborah Harkness. I huvudrollen ser vi Teresa Palmer som Diana Bishop, en ung häxa som trots sina försök att leva ett normalt liv, åter igen dras in i den övernaturliga världen när hon upptäcker en gömd bok som en bra blandning av både häxor och vampyrer vill åt. 

Redan i avsnitt ett drogs jag snabbt in i Diana Bishops liv, och därefter följde både spänning och ökad fascination. Ja, för fascinerad blev man verkligen. Det är en hel värld vi bjuds in i, och trots att hela magi-storyn har gjorts många gånger om, så känns denna värld ändå helt unik och olik något annat jag sett. Allt känns något lite mer realistiskt än vad det brukar göra i serier som handlar om övernaturliga ting. Kanske beror det på omgivningen? Kanske beror det på de brittiska dialekterna? Kanske beror det på hur välgjord denna serie faktiskt är? Seriens cinematografi är en helt egen magi i sig, och likaså alla färger och miljöer. 

Näst kan vi prata om skådespelarna och hur perfekta de är i sina roller. Och det säger jag, som inte ens har varit i närheten av böckerna. Men ändå vet jag. Teresa Palmer med de blå ögonen (som jag är medveten om inte är äkta, men det gör inget), och hennes starka skådespel i ett flertal scener under säsongen. Matthew Goode som alltid lyckas göra mig svag i knäna, oavsett vilken roll han spelar (men det hjälper såklart att vara en blodtörstig vampyr med stort hjärta). 

Jag är starkt imponerad av första säsongen av A Discovery of Witches och ser fram emot att få se mer. Så vitt jag vet så är en andra säsong inte ännu bekräftad, men jag håller tummarna. 

6 kommentarer:

 1. Säsong 2 och 3 är bekräftat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Tack för infon :)

   Radera
 2. Den här serien är verkligen så otroligt bra, älskar Diana och Matthew - älskar verkligen dem som par!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är väldigt fängslande som par!

   Radera
 3. Älskar också dem som par men saknade något stort, lära känna varandra delen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår precis vad du menar, jag tyckte också det gick lite väl fort. Men kunde ändå inte låta bli att gilla relationen, även om det känns lite orealistiskt när de egentligen knappt känner varandra.

   Radera