fredag 5 oktober 2018

Sept-18 ● Utdrag ur min filmdagbokUnder september månad har jag sett flera nya bra filmer, och det har även blivit några omtittningar av gamla favoriter. Det är tyvärr några filmer jag missat att skriva upp då jag endast skrev upp på en tillfällig lapp, som jag sedan tappade bort och nu inte minns vilka filmer det var jag såg... Men här kommer en lista på de filmer jag kan minnas att jag sett under månaden!

Little Women ★★★★☆
Tyckte väldigt mycket om denna fina rulle. Handlade egentligen inte om så mycket mer än familjen och systrarna, men åh så mysigt allt var. Har alltid älskat, och kommer alltid älska Winona Ryder. Hon sprider en sådan värme i varenda film hon medverkar i.

Black Panther ★★★★☆ 
Haha, nu fattar jag den där extra-scenen. Visste inte ens vem Bucky var när jag såg Black Panther första gången! Hade ju sett den första Captain America filmen, men det var så länge sen så jag mindes honom inte. Hur som helst så är Black Panther en bra rulle, men ändå inte en av mina favoriter bland Marvel filmerna. Tycker det är för lite humor och en ganska tråkig huvudkaraktär... har väl blivit för bortskämd av all humor i de andra filmerna. Dock älskar jag alla sidokaraktärerna i Black Panther, och visst gillar jag T'Challa, men de som genast väckte mitt intresse var kvinnorna, främst av alla T'Challas syster som jag älskar.

Avengers: Infinity War ★★★★★ 
Älskar denna filmen. Tillsammans med Civil War, är detta favoriten bland Marvelfilmerna. Älskar att verkligen alla är med. Okej, inte exakt alla då, men nästintill. 

Sierra Burgess Is a Loser ★★★
Tyckte detta var en helt okej, lättsam film. Tre känns egentligen som ett för högt betyg, men två är för lite. Så den får tre. 

BlacKkKlansman ★★★★
Jag älskade denna filmen. Hade inga förväntningar alls, men blev otroligt positivt överraskad! Dels är det en viktig berättelse som ligger helt rätt i tiden. Samtidigt lyckades de verkligen göra detta till en underhållande film med mycket humor, utan att skämta bort allvaret i rasismen och nazismen. Humorn låg verkligen helt rätt. Superbra film som jag starkt rekommenderar. 

The Breakfast Club ★★★★ 
Jag älskar denna filmen med hela mitt hjärta och kände att det var dags för en omtitt. Lika bra som alltid, såklart. 

Lost In Translation ★★★
Detta är en sån där film som jag tror att jag uppskattar mer nu i efterhand än när jag tittade på den. Det jag gillade mest med filmen var hur den var gjord. Cinematografin, musiken, känslan. Alla de där detaljerna. Av många anledningar gillade jag även manuset. Inledningen av filmen. Slutet av filmen. Några scener däremellan som jag verkligen fastnade för. Men överlag är det en ganska händelselös film, vilket också gör att jag inte är så sugen på att se den igen. Med det sagt så tyckte jag ändå väldigt mycket om den, jag har bara lite svårt att sätta fingret på varför. Om inte då på grund av just alla de där detaljerna runtomkring berättelsen.

Django Unchained ★★★★ 
Egentligen är detta en 4,5/5 film för mig, eftersom jag tycker den blir lite utdragen mot slutet. Men, det är mer av en femma film än en fyra film, och eftersom jag inte hittar något snyggt sätt att göra halva stjärnor så får det bli en femma. Jo, för Django Unchained är en av mina absoluta favoriter och jag älskar nästan allt med den. Tycker den är så fantastisk och välgjord samtidigt som den är väldigt underhållande på alla sätt och vis. Christoph Waltz och Leonardo DiCaprio i samma film? Kan inte bli fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar