onsdag 17 oktober 2018

Fem favoriter inom komedi genrenInlägget skrivs i samarbete med FrökenTV, KarinsUniversum, FictionalEm och Seriereflektioner.

Denna veckan vill temat att vi ska berätta om de roligaste filmerna eller tv-serierna vi har sett. Jag har valt att rikta in mig på film, och kommer därför att berätta om tre filmer som alltid får mig att skratta.


A Fish Called Wanda är en film jag växt upp med och därav alltid älskat. Det är en av de få filmerna som jag verkligen tycker är störtrolig. Kevin Kline's karaktär är ungefär 95% av anledningen till varför jag älskar denna film. 


The Hangover är lite av en sån där typisk komedi. Och jag älskar det! Tycker denna film är superunderhållande, och det är inte ofta jag känner så med komedier. 


En annan film jag länge tyckt väldigt mycket om, är Dogma. Nu var det längesen jag såg den, men har sett denna filmen flera gånger och varje gång har jag skrattat över hela situationen. Inget illa ment mot religion, men av någon anledning tycker jag det är ganska kul hur bra de driver med hela konceptet av att dyrka Gud. 


Femtiotalsrullen alla pensionärer älskar. Och även jag. Some Like It Hot är en klassiker av en anledning - den är både rolig och nytänkande. Ja, för att ha spelats in på femtiotalet det vill säga. 


Sist men inte minst vill jag även nämna Beetlejuice som även den, är en film jag inte kan titta på utan att skratta ungefär hundra gånger. Beetlejuice handlar om döden och är ändå super lättsam och underhållande att titta på. 

Vilka komedier är dina favoriter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar