lördag 20 oktober 2018

Casual ● Säsong 4Shite, jag har verkligen älskat den här serien. Det är någonting med verklighetstrogna komediserier som jag verkligen dras till. 

Casual är den där dramakomedin på tjugofem-minuters avsnitt, som följer en familj på två vuxna syskon och den enes dotter. Serien följer dessa tre personers kärleksliv såväl som den mentala hälsan. 

Jag har gillat samtliga säsonger av denna serie, och detsamma gäller säsong fyra som även är seriens sista säsong. Avsnitten har inte varit riktigt lika bra som tidigare, men jag tycker ändå att serien höll måttet och fick ett bra avslut. 

På många sätt skiljer sig säsong fyra från tidigare tre säsonger. Mellan säsong tre och säsong fyra har det gått några år för våra huvudkaraktärer, vilket innebär att dessa karaktärer har utvecklats en hel del off-screen. Alex är nu pappa till lilla Carrie, vars mamma är hans rumskamrat och engångsligg Rae. Valerie bestämmer sig för att byta yrke och måste därför säga hejdå till alla sina patienter. Och Laura? Ja, Laura har nog vuxit mest av alla. Tidigare har Laura varit den där rebelliska tonåringen med hård attityd och en svårhet för att skapa äkta vänskapsband. Men efter sin resa är hon en vuxen kvinna som äntligen börjat lära sig vad det innebär att leva med hopp om framtiden. 

Casual's serieavslut har på många sätt visat exakt vad serien faktiskt handlar om. Visst handlar det om familj, rädslan för ensamhet, depression och svåra kärleksrelationer. Men i det stora hela, så skulle jag faktiskt vilja kalla Casual för en kärlekshistoria mellan Valerie och Alex. Usch, kanske ni tänker då - de är ju syskon! Ja, de är syskon, och det är precis den typen av kärlek jag menar. De har bara varandra. De har alltid haft bara varandra. Vi har förstått att deras föräldrar var rena rama kalabalikföräldrarna som aldrig verkade ha tagit hand om sina barn överhuvudtaget. Detta har resulterat i att Alex och Valerie är otroligt beroende av varandra, och även om det kan verka lite ohälsosamt ibland så är det också ganska vackert. De är bästa vänner, de berättar allt för varandra och de klarar inte riktigt av att vara ifrån varandra - som vi i sista avsnittet så vackert fick förklarat för oss. Så ja, det är lite av en kärlekshistoria mellan dessa två. Tänk om alla syskon kunde vara så nära varandra som Alex och Valerie alltid varit? 

Bortsett från de fantastiska karaktärerna, den diskreta humorn och det välskrivna manuset, så vill jag framhäva hur mycket bra musik det finns i Casual. Otroligt många av låtarna som används, har jag känt mig tvungen att googla upp och numera ligger de fint i min spellista på Spotify.   

Jag älskar Casual och har nu sett samtliga fyra säsonger av serien. Jag vill varmt rekommendera den till dig som gillar ärliga drama-komedier i form av en bra mängd 25-minuters avsnitt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar