lördag 27 oktober 2018

11 frågor ● Strike Back
1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
En spännande actionserie som följer några soldater som jobbar på en antiterror-unit inom brittiska underrättelsetjänsten. 

2. Vad är det bästa med serien?
Att den är spännande och händelserik. Perfekt serie att maratonkolla eftersom man hela tiden vill sätta på nästa avsnitt. Främst älskar jag hur "uppdraget" är detsamma genom en hel säsong. Varje säsong blir på så sätt som en väldigt lång film. 

3. Vad är det sämsta med serien?
En ganska stor nackdel för mig, var att jag kunde störa mig på mycket moraliska saker. Exempelvis arbetar soldaterna emot terror, och ändå dödar de själva många människor i varenda avsnitt. Jag tenderar att överanalysera saker, och exempelvis undrar jag vad som ger soldaterna rätten att attackera en vakt bakifrån och skära halsen av honom - en vakt som mycket möjligt kanske inte ens vet om att han jobbar för en terrorist. Tycker även att replikerna ibland kunde vara ganska förolämpande. Åter igen, jag överanalyserar saker, men jag kan inte låta bli att störa mig på när de upprepade gånger kallar en skurk för "fat". Visst, skurken var en mördare som inte förtjänar min sympati men det är helt enkelt ett ord som jag inte tycker man behöver använda överhuvudtaget.  

4. Vilken karaktär från serien är din favorit?
Svårt att välja helt - jag har två favoriter. Den jag egentligen gillar bäst är Julia Richmond, tycker hon är ascool och verkligen en kick-ass kvinna att se upp till. Dock tycker jag inte att vi fick lära känna henne så bra som jag hade önskat. Det var först mot slutet som hon började bli intressant, innan dess var hon mest ett ansikte i bakgrunden av de större karaktärerna. Den andra favoriten är Damien Scott. Han bidrar med mycket humor samtidigt som vi fick lära känna honom ganska bra, på gott och ont. Men dessvärre kunde jag också störa mig på honom. Tyvärr var det Damien som stod för flera av anledningarna jag listade på frågan ovan. 

5. Finns det någon replik från serien som du kan citera utantill? 
Martinez förklarar att i Columbia är polisen aldrig den första man ringer om man behöver hjälp. Till det svarar Scott: "No. Everyone knows it's the ghostbusters." Och avslutande så får vi ett "You're a twat" från Stonebridge. Okej, scenen är roligare än det verkar, promise

6. Finns det någon relation i serien som du gillar extra mycket?
Inget slår vänskapen som blommar ut mellan Scott och Stonebridge. De jobbar superbra tillsammans samtidigt som de skämtar med varandra vilket gör vilken jobbig liv-och-död situation som helst, något lite roligare. 

7. Finns det någon scen som du aldrig glömmer?
Jag älskade sista scenen i säsong fyra. Det var ett perfekt avslut för karaktärerna Scott och Stonebridge. Sen så kommer jag ju aldrig glömma alla tragiska dödsscener som Strike Back har bjudit oss på genom säsongerna. 

8. Har du någon favoritmusik från serien?
Gillar introt. This ain't no place for no hero. Plus musiken i sista scenen. 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ja... En gång... När en viss karaktär dog i en annan viss karaktärs armar...

10. Vad tyckte du om slutet, och om det är en pågående serie, hur vill du att det ska sluta? 
Säsong fyra var sista säsongen med Scott och Stonebridge. Finns en ny säsong med nya karaktärer som jag inte ännu sett. Jag gillade i alla fall slutet av säsong fyra väldigt mycket. Supernöjd faktiskt. Kan inte gå in på detaljer för att inte spoila, men älskade allt med sista scenen. Knocking on heaven's door blev en perfekt avslutningslåt. 

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig?
Jag älskar den här typen av serier! Blandningen av action, spänning, humor, vänskap. Det känns lite som om jag har letat efter den här serien jätte länge och ändå har den stått alldeles framför näsan på mig. Bokstavligen, i hyllan framför näsan på mig när jag sitter vid mitt skrivbord... Det var först i år som jag började titta på Strike Back, trots att jag haft ögonen på den länge. Men jag var så osäker på om det skulle vara något för mig. Svaret visade sig vara ja, ja och ännu mera ja. Den påminner mig väldigt mycket om 24, som alltid varit en av mina absoluta favoritserier. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar