måndag 24 september 2018

The Marvel TagMitt huvud är totalt inne i Marvel-världen just nu eftersom jag, tillsammans med min mamma, under en längre period haft något av ett maraton där vi kollar igenom samtliga Marvel-filmer tillsammans. Hon hade nämligen inte sett mer än några få, och själv kände jag att det var dags att se om många av filmerna.

Grejen med Marvel är, att när man ser flera filmer på raken, så är det lätt att bli lite... ja, lite väl involverad. Så är det åtminstone för mig. Därför bestämde jag mig för att skapa en Marvel tagg där jag svarar på frågor om filmerna. Frågorna är begränsade till MCU, alltså handlar de bara om filmerna, inte serietidningarna. Enjoy!

FAVORITFILM
Vi börjar med den svåraste frågan av alla. Samtidigt som det är den enklaste frågan av alla. Jag vet precis vilken film jag gillar allra bäst, det är utan tvekan Avengers: Infinity War. Men det känns ju lite som att jag måste välja bort alla andra favoriter när jag bara kan ge ett svar.

FAVORITKARAKTÄR AV DE SOM HAR EN EGEN FILM
Har alltid tidigare sagt Tony Stark och får nog stå fast vid det. Visst är han inte världens trevligaste person, men jag har alltid gillat honom ändå. Kanske älskar jag honom just på grund av hans attityd, han är långt ifrån den "typiska" hjälten. I alla fall om man ska jämföra med Captain America. Vilket man såklart gör.

FAVORITKARAKTÄR UTAN EGEN FILM
Bucky! Älskar honom. Tycker hans berättelse är så tragisk samtidigt som den verkligen är intressant att följa. Vill även nämna Yondu, för att han var perfekt i Guardians Vol.2. "I'm Mary Poppins Y'all!"

BÄSTA SUPERHJÄTEKRAFT
Thanos obegränsade kraft efter att han fått tag på alla infinity stenarna? Nej just det, han är ju ingen superhjälte. Okej, den kraft jag tycker är coolast och helst hade velat ha själv är definitivt Doctor Strange's kraft. Vem vill inte kunna kontrollera tid och rum? Scarlet Witch har ganska cool kraft också. Ja, alltså, inte för att någonting slår Hawkeye's skills med pilpågen, han är ju förstås överlägsen alla andra.

BÄSTA SKURK
Bästa skurk är utan tvekan Thanos, det kan vi nog alla enas om efter Infinity War. Men! Hedersomnämning till Loki eftersom jag älskar Loki som karaktär.

BÄSTA FIGHT-SCEN
Flygplatsscenen i Civil War tycker jag är ascool. Plus att man inte riktigt vet vem man ska heja på vilket gör hela situationen lite extra kul att titta på. Känner att jag även måste nämna fight-scenen mellan Cap & Tony i slutet... tragiskt men åh så bra. 

DEN KARAKTÄR SOM BORDE FÅ SIN EGEN FILM
Mark Ruffalo's hulk. Hade också velat se en egen film för Nat men gissar på att det aldrig kommer hända eftersom hon tekniskt sett inte är en superhjälte. Update: Det kommer tydligen en Black Widow film! Yay.

BÄSTA RELATION
Cap & Bucky, obviously.

BÄSTA MCU FILMSOUNDTRACK
Guardians of the Galaxy har definitivt bästa spellistan. Men temalåten till Avengers är ändå den musikslinga som genast får mig att tänka på Marvel och bli helt nostalgisk.

EN KOMMANDE MCU FILM JAG LÄNGTAR TILL
Nästa Avengers film såklart! Ser även väldigt mycket fram emot Captain Marvel som kommer i mars 2019.

CIVIL WAR: TEAM TONY ELLER TEAM CAP?
Hejade väl mest på Cap-gänget men ska man tänka logiskt så hade det väl varit rimligt att stå med Tony eftersom han egentligen kanske hade rätt.

FAVORIT MCU SKÅDESPELARE?
Kan inte välja en! Så säger Robert Downey Jr, Benedict Cumberbatch och Mark Ruffalo. Och alla andra

Håller ni med om mina svar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar