onsdag 12 september 2018

Marvel Cinematic Friendship

I samarbete med bloggarna FrökenTV, FictionalEm, Seriereflektioner och KarinsUniversum, skriver jag detta inlägg som handlar om våra favoritvänskaper från film och tv. Eftersom jag för tillfället är smått besatt av Marvel och alla dess filmer, så tänkte jag idag lista de bästa vänskapsrelationerna mellan våra favoritkaraktärer. Ingen specifik ordning

Obs! Det här är en extremt nördig lista. Läs inte om du är överkänslig.


Först ut på listan är såklart gruppvänskapen inom Avengers. Hur de alla skyddar varandra och  slåss ihop, och framförallt, hur de litar på varandra när det verkligen gäller.


Det märktes redan i första Avengers-filmen hur nära Black Widow och Hawkeye är. Eller rättare sagt; Nat och Clint. Nej förresten, deras superhjältenamn är coolare, vi kör på det. 


Deras nära vänskap märktes av tydligt när vi fick veta att Black Widow var den enda som kände till hans "hemliga" familj. 


På tal om Black Widow, så har vi under flera filmer fått se en utvecklande vänskap mellan henne och Steve Rogers. Det gillar vi.


Loki och Thor får vi inte glömma bort. Bokstavligen, en vänskap som sträcker sig till brödraskap. Förutom när de försöker döda varandra då ja.


Jag vet inte hur det är med er, men personligen älskade jag vänskapen mellan Peter och Ned i Spider-man: Homecoming. Det är något som är så gulligt med tonårsvänskap.


Och så har vi såklart Tony och Rhodey som är en av de äldsta vänskaperna inom MCU. 


Trots deras ganska rejäla personlighetsskillnader, så har jag även alltid känt av ett extra starkt band mellan Steve och Tony. 


Hur deras vänskap splittrades i Civil War var jobbigt att se, men samtidigt visade deras vänskap nästan som starkast just här - eftersom vi märkte tydligt hur hårt det tog emot på dem båda, att inte längre vara enade.


Även om jag gillade Cap's val att stå vid Bucky's sida, så var det jobbigt att se honom ge upp sin vänskap med Tony.


En av de allra tystaste, och samtidigt allra starkaste vänskaper i Marvelfilmerna, är vänskapen mellan Rocket och Groot. Den hörs inte, men den märks. Och vi älskar det.


Okej visst, detta var väl mer än bara en vänskap. Men det var fantastiskt! Repliken är det mest cheesiga jag någonsin sett, och ändå hur gulligt som helst.


För övrigt älskar vi hela Guardians-gänget som är världens bästa team. Ja, utöver Avengers alltså.


Vi kunde nog alla ha gissat hur underbart det skulle bli att sätta ihop Tony Stark med Stephen Strange. Och vi hade alla rätt, det var underbart.


På tal om Tony så är det svårt att inte älska honom med lilla söta Spidey. Sötnosar.


Jag älskar respekten som bildats mellan Cap och T'Challa. Denna scenen från Infinity War är guld.


Sist men verkligen inte minst - min favoritvänskap utav alla! Steve och Bucky såklart. 


Hängt ihop sedan alltid ---


--- och därför var The Winter Soldier-berättelsen lite smått hjärtkrossande. 


Älskar att old Bucky kom tillbaka, och att dessa två hittade tillbaka till varandra.


Slutet gott, allting gott.


...eller inte. 


:( 

4 kommentarer:

 1. Thor & Loki haha håller med att dem är fina när dem inte försöker döda varandra :P

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket fint inlägg. Så många härliga vänskaper. ÄLSKAR Steve & Bucky. Även Nat & Clint, även om jag blev glad att hon kände till hans familj men någonstans där under hade jag väl hoppats på de två tsm. Sedan såklart också Thor & Loki. Så mycket kärlek! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppades också lite på Nat och Clint i början, men efter Age of Ultron när man fick reda på att han hade en familj så gillade jag hur bra de visade att det var en väldigt stark vänskap, men inget mer. Thor/Loki och Steve/Bucky är definitivt de största favoriterna för mig :D

   Radera