lördag 22 september 2018

Casual ● Säsong 3Det är någonting med den här serien som verkligen funkar för mig. Jag kan inte riktigt förklara vad det är. Är det hur verklighetstrogen den är? Är det hur bra de blandar diskret humor med djupare budskap så som depression och ensamhet? Jag vet inte, men någonting är det för jag är helt fast.

Säsong tre av Casual tar vid efter andra säsongens förvånande avslut. Under begravningen till en närstående familjemedlem avslöjas en chockerande hemlighet om Valerie och tredje säsongen kretsar mycket kring hur familjen hanterar nyheten. Som vanligt ser vi Michaela Watkins, Tommy Dewey och Tara Lynne Barr i huvudrollerna. 

Karaktärerna i Casual är verkligen intressanta. De är egentligen inte särskilt älskvärda. Jag har förstått att Valerie under säsongen varit lite av ett störningsmoment för många tittare. Personligen kan jag förstå det samtidigt som jag även försöker se situationen ur hennes synvinkel. Hon är inte en dålig människa, hon är bara människa. Precis som alla andra. Mot slutet tror jag att hon vaknade upp lite, ur sin själviska dvala och insåg att det fanns människor runt omkring henne. Detta känns konstigt nog lite märkligt att skriva eftersom det är raka motsatsen till hur hon var i säsong ett, när hon aldrig vågade tänka på sig själv utan bara skulle finnas där för alla andra. Den utvecklingen är med andra ord, väldigt intressant ur mina ögon. 

När det gäller Alex's utveckling så har det nästan gått åt motsatt håll. Han har gått från extremt självcentrerad och beroende av andra, till någorlunda självständig och mer respektfull mot sina anhöriga. Till stor del Rae's förtjänst skulle jag säga. Det är roligt att se att Alex börjar bli mer ansvarsfull och hans längtan efter familj visar verkligen att han kan om han anstränger sig. Därför var det väldigt roligt att se hur det slutade för Alex och Rae, och jag ser väldigt mycket fram emot att se fortsättningen för dessa två (eller tre). 

Laura är kanske den som har varit mest intressant under hela säsongen. Kanske hela serien? Laura är verkligen en speciell karaktär, och det är svårt att se in i hennes huvud. Men jag känner verkligen att vi har fått se henne på en djupare nivå än någonsin tidigare. Jag tror faktiskt inte att Laura mår så bra inuti, och det har tagit mig otroligt lång tid att faktiskt förstå det. Det är inte den där klassiska depressionen man ofta tänker på, utan istället är det en psykisk ohälsa som döljer sig bakom ett starkt yttre. Trots att jag inte alls gillade den nya karaktären Casey, så var det hjärtskärande att se hur Casey's avsked påverkade Laura. Ett stort problem med Lauras föräldrar, är att de bara ser den självständiga sidan av henne. De tror att hon kan klara sig på egen hand eftersom det är den enda sida av sig själv som hon visar. Detta gör dessvärre att hon lämnas ensam även när hon behöver sin familj som mest. 

Casual är en otroligt underskattad serie. Det är mycket möjligt att den inte passar alla, men för mig träffade den perfekt. Vill varmt rekommendera den till dig som gillar verklighetstrogna dramaserier med en stor nypa realistisk humor på toppen av allt. Samtliga fyra säsonger finns att se på HBO Nordic. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar