söndag 30 september 2018

Blindspot ● Säsong 1


Blindspot är en tv-serie från 2015, med tre säsonger ute och en fjärde på ingång. 

Jag trodde jag hade en någorlunda bra bild av vad Blindspot var för typ av serie, men jag har egentligen aldrig varit frestad att se den. Det visar sig nu att det enda jag egentligen visste om serien, var att den handlar om en kvinna som hittas med minnesförlust och tatueringar över hela kroppen. Jag föreställde mig en typisk FBI-serie med den typiska tvisten av en utomstående "konsult" som de kallar henne. Ja, ni vet, ungefär som The Mentalist, Castle och alla andra tusentals serier med en liknande storyline. Det man dock aldrig riktigt förstår förrän man börjar titta, är att alla dessa serier trots allt har en egen tvist på ett vanligt koncept. Vilket trots seriernas likheter, gör varje serie ganska unik. 

Jag gillar Blindspot. Jag blev positivt överraskad och fastnade vid första stund. Serien följer mallen av olika fall i olika avsnitt, men den har samtidigt en större överhängande storyline som bjuder in till många spännande vändningar under avsnitten. Storyn känns nytänkande trots att det på många sätt är en typisk FBI-serie. 

När det gäller karaktärerna så vill jag säga att flera av dessa är ytterligare en anledning till varför jag fastnat för Blindspot. Om vi börjar med Jane Doe, den tatuerade kvinnan som hittas naken i en väska på en trottoar i Times Square. Vi har ingen aning om vem hon är, men eftersom hon själv vet lika lite som oss, så är det otroligt lätt att sympatisera med henne och känna sig delaktig i hennes jakt på svar. 

För övrigt måste jag säga att alla mina favoriter blev kvinnorna i serien. Allra mest Patterson. Den smarta, nördiga, roliga, godhjärtade Patterson. "You guys are my family! If someone is threatening you, they're threatening me, but if you keep me in the dark, I can't help you, and we're supposed to help each other, right?" Att hon bjuder på otroligt mycket humor är inte helt fel heller. Kände med Zapata och tyckte alltid om Mayfair som ledare. Let's face it, women rule

Vad mer kan jag säga utan att spoila ungefär allt? Blindspot är en väldigt intressant och spännande serie, med många mysterier vilket jag älskar. Det jag uppskattar som mest, är att vi faktiskt får svar. Många serier med liknande mystik vill hela tiden ge oss fler och fler frågor, utan att besvara några vilket tenderar att bli väldigt tröttsamt i längden. Detta problemet har vi inte i Blindspot, utan jag känner absolut att vi får tillräckligt tillbaka för att hela tiden vara värt väntan. 

Är du ute efter en spännande tv-serie med ett flertal älskvärda karaktärer och många mysterier så är Blindspot serien för dig! Se tre säsonger av Blindspot Viaplay


4 kommentarer:

 1. Tycker denna serien blir bättre och bättre. Är lite sugen på att se om den med de ögon en har nu när en vet mer fakta om allt. Men får bli ett senare projekt tänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att veta att den bara blir bättre och bättre! Än så länge gillar jag serien.

   Radera
 2. Jag gillar den här serien, har sett alla 3 säsonger som finns ute och det blir bara bättre och bättre tycker jag. Ser verkligen fram emot säsong 4 nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Blindspot verkar väldigt omtyckt! Själv gillar jag den hittills och ska definitivt se vidare.

   Radera