söndag 16 september 2018

BlacKkKlansman (2018)Vi har alla hört talas om Ku Klux Klan. Hur de stod för den "vita rasen" och hur de brände kors som fritidssyssla. Jag har hört talas om Ku Klux Klan, men egentligen visste jag inte så mycket om dem förrän jag såg Spike Lee's nya rulle BlacKkKlansman

BlacKkKlansman utspelar sig under det tidiga 1970-talet och följer den verklighetsbaserade Ron Stallworth, en mörkhyad polis som vill bevisa sin förmåga för en poliskår full av vithyade män. Med hjälp av två kollegor, skapar Ron en falsk identitet av en vit man med anledningar till att vilja gå med i klanen. Men för att uppdraget ska lyckas, måste både Ron och hans judiska yrkeskamrat helt gå in i rollen som denna vita man som hatar svarta och judar mer än någonting annat. 

Jag blev verkligen enormt imponerad av BlacKkKlansman. Filmen bjöd på stark underhållning - dels i form av ett viktigt ämne som ligger helt rätt i tiden, men också på grund av hur bra allvaret blandades med humor. Även de mest intensiva scenerna lyckades få mig som tittare att dra på munnen. Humorn är diskret och realistisk men ack så härlig.

Det enda jag har att klaga på, är att jag verkligen inte förstår varför de gjorde ett större problem av situationen än de hade behövt göra. Varför inte bara använda Flip's röst även i telefon? 

För övrigt bjöds vi verkligen på en stark historia - spänningen fanns där från början till slut och allt avslutades dessutom på ett riktigt snyggt sätt som onekligen kan ha lämnat någon tittare oberörd. 

★★★

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar