onsdag 5 september 2018

Aug-18 ● Utdrag ur min filmdagbok
Bara tio filmer under Augusti. Inte jätte mycket men det var många bra filmer så jag är inte missnöjd. Ber om ursäkt för att delar av texten är pytteliten, men jag har verkligen försökt allt för att få den att bli i normalstorlek men någonting gör att den ändrar sig själv när jag försöker publicera... Och nej, jag orkar inte skriva om allt.  

Like Father ★★★
Jag gillade verkligen denna filmen, tycker den var supermysig plus att jag gillade att fokuset i filmen låg på relationen mellan en far och en dotter. 

Coco ★★★★
Disney's storsatsningar gör en aldrig besviken. Coco är världens sötaste film som bjuder på massvis med humor och glädje samtidigt som den har ett budskap som är lätt att ta till sig. Stort tips! Läs min recension här.

To All The Boys I've Loved Before ★★★
Denna film var en positiv överraskning för mig. Vanligtvis brukar jag inte gilla den här typen av filmer så mycket. Kan titta på det för att fördriva tiden men brukar inte vara filmer jag faktiskt gillar och kan tänka mig se igen. Men som sagt, To All The Boys I've Loved Before överraskade mig positivt och jag gillade den verkligen. 

American Psycho ★★★★
Här har vi en film jag tänkt se ungefär sedan jag föddes. Känns det som i alla fall. Jag blev inte besviken, tyckte den var riktigt konstnärligt gjord och Christian Bale är fenomenal. 

Det ★★
Rewatch. Efter att jag såg Det på bio efter premiären, totalälskade jag den och gav den 5/5. Nu kände jag att det var dags att se om filmen, och jag älskar den fortfarande väldigt mycket. Men för att ge den ett ärligt betyg så får den istället 4/5. Eller 4,5 om jag hade kunnat göra halva stjärnor... 

Hunt For The Wilderpeople ★★★
Under det senaste året har jag haft ögonen på Hunt For The Wilderpeople på Viaplay, och nu äntligen har jag sett den. Och jag säger bara såhär. Ungefär tre minuter efter att filmen var slut hade jag "råkat" klicka hem blu-rayen från CDON. Det är ett tvångsbeteende som går igång efter att jag sett en film jag verkligen älskar. 

Captain America: The Winter Soldier ★★★
Skrev ett inlägg om Captain America filmerna som kan läsas här. Kort sagt: Jag älskade The Winter Soldier och förstår inte riktigt hur jag kunnat vänta såhär länge med att se både den och Civil War

Captain America: Civil War ★★★★★
Vilket för mig till Civil War. Gissa om jag älskade den? Vill referera till Honest Trailers och istället döpa om den till Avengers 2.5

Avengers: Age of Ultron ★★★
Tycker om Age of Ultron, men det finns ändå flera filmer som jag tycker är bättre inom MCU. Bland annat den första Avengers filmen som under mina pre-Infinity-War-days var min favoritfilm bland Marvelfilmerna. Men Age of Ultron är ändå bra underhållning, kan inte hävda något annat.

Captain America: The Winter Soldier ★★★
Nej jag har inte råkat skriva Winter Soldier två gånger av misstag, utan jag har faktiskt sett om den. Några dagar efter första gången jag såg den. Grejen är den, att jag satt hemma och ville så gärna se på någon sån där storslagen Marvel-film, men eftersom mitt MCU-maraton just nu sker tillsammans med min mamma, och hon inte var hemma den dagen, så blev det lite svårt. Jag kunde ju inte se nästa film på listan utan henne, så istället såg jag om Winter Soldier. Lär nog se om Civil War också snart, för man upptäcker verkligen massa saker man missade under första tittningen. 

Hur har din filmmånad sett ut?  


2 kommentarer:

  1. 12 filmer såg jag på i augusti och det är rätt så bra för mig som förut inte tittade på så mkt filmer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt, tolv filmer är inte dåligt! :D

      Radera