fredag 21 september 2018

Amazon Prime och kanalens nya originalserie 'Jack Ryan'

Under förra veckan bestämde jag mig för att testa på Amazon Prime, en av de billigare streamingsajterna. Jag har aldrig riktigt känt något intresse till att göra detta tidigare då det inte verkade finnas något på Prime som jag faktiskt skulle titta på. Men egentligen visste jag ju inte ens vad Prime hade att erbjuda, och det var nog därför jag hade den uppfattningen. För visst är det inget i höjd med Netflix, men jag känner ändå att jag blev glatt överraskad av utbudet!

Främsta anledningen till varför jag just nu bestämde mig för att starta upp ett Amazon Prime-konto, beror på att kanalens nya originalserie Jack Ryan nyss hade premiär, och detta är en serie jag velat se sedan jag först hörde talas om att den skulle komma.

Jack Ryan baseras på böckerna av Tom Clancy, precis som ett flertal filmer om karaktären Jack Ryan gjort tidigare. I serien spelas Ryan av John Krasinski (mest känd för sin roll i den amerikanska tv-serien The Office) och är en analytiker som jobbar för CIA. Hans jobb innebär att övervaka ekonomi och allt det där finansiella när det kommer till terrorism. Men jobbet hettar till lite i säsong 1, när Ryan gör en upptäckt som kastar ut honom i fältlivet. 

Jag gillade säsong ett och ser potential för en framtid med många säsonger. Spänningen fanns alltid där, och både när det gäller karaktärsdjup och skådespeleri så kändes allt rätt. Jag gillade att fokuset faktiskt inte låg på just Jack Ryan (trots seriens titel), utan handlade även väldigt mycket om antagonisten och dennes familj. Vi fick delvis förstå hans motiv och personligen kände jag mig vid tillfällen ibland mer nära till antagonisten än till protagonisten. Vilket kanske låter som något negativt, men det är det inte om du frågar mig. Det enda jag kan klaga på, är att antagonistens bakgrundsstory kändes som att den försvann lite på vägen. Jag hade velat veta mer om hans anledningar till hatet, det hade varit nödvändigt för att fullt förstå honom. För i slutändan satt jag ändå där och ogillade honom, hejade på "de goda" och undrade vad som i hela friden drev honom till att utföra så hemska handlingar som han gjorde. Med tanke på det vi sett från hans förflutna, så kan han omöjligen ha fötts "ond", utan det måste ha kommit på vägen. Det vi fick se från hans förflutna, kan inte ha varit anledningar nog till att bli den han tillslut blev, det har jag väldigt svårt att tro.

Jag gillar Tom Clancy's Jack Ryan men kan inte säga att jag älskar den ännu. Tycker den är bra, men det känns också som en serie jag snart kommer ha glömt bort handlingen till. Jag hoppas på att kommande säsonger ger mig mer av en "wow"-känsla än vad denna gjorde!

När det kommer till Amazon Prime så har jag många titlar att ta mig igenom. Det glädjer mig att åter igen kunna gå igenom gamla avsnitt av barndomsfavoriten The Nanny, och jag ser fram emot att äntligen få se serier som The Marvelous Mrs. Maisel och The Last Tycoon. Även Psych har jag spanat in lite, som jag sett några avsnitt av för många år sedan och gillade men aldrig valt att titta vidare på. Till er andra vill jag tipsa om The Man In The High Castle som jag definitivt kommer spana in den tredje säsongen av, när den släpps på Amazon Prime den 5 oktober.


4 kommentarer:

 1. yay, se Marvelous Mrs. Maisel :D :D

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag allt sugen på skaffa prime video också. Det verkar ju billigt och så... men hur många bra serier finns det att kolla på egentligen. Är det värt det???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror helt på vad du gillar att titta på och vad du inte redan sett m.m. Några av serierna som finns på Prime finns även på andra streamingssajter och då är det ju inte värt det om man har tillgång till samma serier redan. Dock tycker jag att det finns övervägande bra serier som jag vill se och inte får tag på annars! Exempel: Jack Ryan, The Marvelous Mrs Maisel, The Man In The High Castle, Psych, The Nanny, American Gods, Red Oaks, Flea Bag, Downton Abbey, Covert Affairs, Hawaii Five-0, This Is Us, The Shield, Two and a Half Men, House MD m.fl. Sedan finns även ex Transparent, StartUp, Mozart In The Jungle, The Office, Justified, The Magicians, Seinfeld, Parks & Rec (plus massa mer) men dessa finns även på andra streamingsajter i Sverige. Jag tycker det är ett bra utbud för det billiga priset, absolut värt det om man är intresserad av åtminstone några av titlarna! Åtminstone tills man har sett det man vill se, sen kan man ju bara avsluta sin prenumeration ;) Du kan ju testa gratis i sju dagar bara för att kolla in utbudet.

   Radera