onsdag 22 augusti 2018

Strike Back: LegacyDet här är en spoilerfri recension på säsong 4 (5) av Strike Back

Jag har verkligen gillat den här serien från början till slut. Legacy var inte någon besvikelse, men däremot var det inte min favoritsäsong. Varför? För att större delen av säsongen hade en väldigt mörk ton över sig, som gjorde att serien kändes mer seriös än tidigare. Inte för att Strike Back någonsin varit en oseriös serie, men det har alltid funnits mycket humor och lättsamhet i karaktärerna vilket gjort att alla fruktansvärda situationer de hamnat i, alltid känts som något de kan undankomma. Säsong fyra är slutet för de två karaktärerna Michael Stonebridge och Damien Scott, och med tanke på seriens tidigare händelser så vet man aldrig helt vad det innebär eller hur det kommer sluta. 

Mycket tyngd har legat på Damiens karaktär, vilket känns nytt då han tidigare varit den lättsamma av de två. När han får lära känna en nära familjemedlem så slutar det med att han även försätter personen i fara, vilket gör att arbetet för honom blir mer personligt än någonsin tidigare. 

Som vanligt lyckas Strike Back alltid överraska, och det är sällan jag känner att jag kan förutspå händelserna i förväg. Vilket givetvis är positivt! Spänningen löper på och det är svårt att inte starta ytterligare ett avsnitt när skärmen blir svart och eftertexterna börjar rulla. 

Precis som i tidigare säsonger så är grunden i serien inte bara all action och alla konspirationer. Utan vänskapen som ständigt utvecklas mellan Scott och Stonebridge, hade serien inte varit densamma och detta är definitivt en av de största anledningarna till varför jag fastnat så hårt som jag gjort. I säsong ett fanns vänskapen och respekten där, men det är inte alls på samma plan som i säsong fyra. Nu litar de på varandra till hundra procent, och ingen känner dessa grabbar bättre än de känner varandra. 

Slutligen vill jag säga att jag är väldigt nöjd med det avslut vi har fått. Det har varit en kämpig resa och vi har fått genomleva många dödsfall - de allra största och värsta nu i sista säsongen. Men i det stora hela tycker jag även vi fick ett vackert farväl till våra kära karaktärer, och sista scenen gav mig trots allt ett leende på läpparna. 

Är du sugen på att kolla in Strike Back? Fem säsonger av serien finns att streama på HBO NordicInga kommentarer:

Skicka en kommentar