fredag 3 augusti 2018

Juli-18 ● Utdrag ur min filmdagbok

Sjutton filmer blev det under Juli. Många bra filmer, flera fullpoängare faktiskt. Dock är det många jag redan har sett sedan tidigare.

Bend It Like Beckham ★★★
En helt okej film, lagom underhållande. Hade dock förväntat mig att jag skulle gilla den mer. 

Leon The Professional ★★★★
Rewatch. Så jäkla bra film. Det var riktigt längesen jag såg den, så kände att jag behövde se den igen, och den är fortfarande lika bra. 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ★★★★
Jag fann denna film extremt intressant, älskade ungefär allt. Så djupgående på karaktärerna på ett väldigt nyanserat sätt, stort tips! Läs min recension här.

Mona Lisa Smile ★★★★
Tyckte jättemycket om denna, har alltid gillat Julia Roberts och även Julia Stiles. Filmen kändes ganska feministisk och det gillar jag. 

Maudie ★★
Jag gillade Maudie väldigt mycket, främst på grund av huvudkaraktären som var så himla lätt att tycka om. Tycker det var en fin berättelse också. Tips om du gillar dramakomedier. Läs min recension här

Hannah Gadsby: Nanette ★★★
Detta är en komedispecial, så egentligen inte en film kanske. Men den får vara med ändå. Tyckte det var en väldigt bra ståupp show, som var rolig samtidigt som den kändes väldigt seriös och viktig. Hon avslutade på ett väldigt bra sätt, som verkligen fick en att tänka efter. 

Now You See Me ★★★
Rewatch. Jag såg om denna eftersom jag hade tänkt se tvåan (som jag inte sett ännu), men det blev faktiskt inte att jag såg tvåan under juli trots allt... Snart kanske. Hur som helst så tycker jag Now You See Me är väldigt bra och underhållande, på ett smått cheesy sätt. Känns inte som att tvisten är supergenomtänkt precis, men jag gillar tvisten ändå. 

Thanks For Sharing ★★★
Efter Now You See Me blev det mer Mark Ruffalo. På Netflix hittade jag Thanks For Sharing som jag tyckte var en helt okej film men inget jag kommer se igen. Tyckte dock att filmen tog upp ett bra ämne, och gav mig bättre förståelse för sjukdomen. Jag kan tänka mig att det är lätt att döma folk för just sådana här saker, vilket man kanske inte egentligen har rätt att göra så länge personen i fråga inte skadar någon. 

You're Not You ★★★
Det blev ytterligare en film på Netflix, och detta är en film jag länge varit sugen på att se, dels på grund av handlingen och dels på grund av skådespelarna. Hilary Swank och Emily Rossum spelar huvudrollerna, och de gör det båda otroligt bra. Filmen i sig var också väldigt bra, jag grät dock floder. Gifted ★★★
Jag totalt älskade denna film. Kanske inte felfri, men den får en femma ändå eftersom den verkligen talade till mig. Jag älskar den här typen av filmer, helt underbar. Har skrivit en recension men inte publicerat den ännu. Håll koll på bloggen för den kommer snart. 

The Help ★★★★
Även The Help blev en stor hit hos mig, jag älskar verkligen den här typen av dramafilmer. Så himla speciell, tänkvärd och samtidigt väldigt underhållande att titta på. Man vill bara fortsätta lära känna karaktärerna i all oändlighet! Recension kan du läsa här.

Into The Wild ★★★
Väldigt bra film som berörde. Lite tragisk bara, men det är ju en sann historia och i verkligheten slutar det inte alltid lyckligt. Gillade verkligen hur filmen berättade om Chris som person, genom hans resa. Och genom hans syster. 

Ocean's Eight ★★★
Nya Ocean's filmen var ett måste att se, kände jag. Älskar de gamla filmerna och tyckte den nya var bra den också, men ingen slår ju ettan. Lite tråkigt bara att de måste återvända gamla tricks, det gör att filmen inte känns särskilt nytänkande. 

Ocean's Eleven ★★★
Rewatch. Apropå ettan. Förtjänar kanske egentligen en fyra men jag tycker bara om denna filmen så otroligt mycket! Har sett den många gånger och kommer se den många gånger igen. 

The Blind Side ★★★★★
Rewatch. Efter Ocean's Eight blev jag sugen på att se mer av Sandra Bullock som jag verkligen tycker om. Har sett delar av denna filmen förut, men aldrig hela på en gång. Förrän nu, då. Jag tycker The Blind Side är en fantastisk film med en vacker berättelse som verkligen berör. Stort tips. 

Captain America: The First Avenger ★★★
Rewatch. Har sett den första Captain America filmen en gång förut, men det var ungefär fem år sedan. Tyckte inte jättemycket om den då, men hade hoppats på att gilla den bättre om jag såg den nu. Och det gjorde jag faktiskt. Jag vet inte om det var för att jag hade en bättre inställning till filmen nu än vad jag hade då, men av någon anledning fann jag filmen mycket mer underhållande än jag gjorde första gången jag såg den. Ser fram emot att äntligen få se uppföljarna. 

The Avengers ★★★
Rewatch. Har alltid älskat Avengers-filmerna, det är favoriterna inom Marvel för mig. Älskar att se alla hjältarna samlade på ett och samma ställe. Så denna har jag självklart sett ett antal gånger, och nu när jag och mamma har som plan att gå igenom samtliga Marvelfilmer, så blev Avengers och Captain America: The First Avenger en ganska bra start. Ska försöka se resterande filmer i någorlunda ordning efter premiärdatum. 

Hur har din filmmånad sett ut?  


2 kommentarer:

 1. Intressant blogg! Skriver också upp alla filmer jag ser (fast för privat bruk, haha).
  Oceans Eleven såg jag också förra månaden (såg alla tre), bara för att fatta vad Oceans Eight härstamma från, den har jag dock inte hunnit se ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! För mig började det som privat bruk men numera delar jag med mig här på bloggen. Vad tyckte du om Ocean's filmerna?

   Radera