lördag 18 augusti 2018

Fem hemsidor jag inte hade överlevt utanAtt jag inte hade överlevt utan dem är väl lite att överdriva, men ni förstår vad jag försöker säga. Här kommer en lista på fem hemsidor jag använder dagligen - givetvis kopplat till film och tv. Klicka på bilden för att komma till hemsidan. 


IMDB
Det känns lite löjligt att jag ens nämner denna hemsida. Självklart använder jag IMDB, som den filmnörd jag är. Finns informationen inte på IMDB så finns den inte.


TV TIME
Jag är besatt av TV Time sedan några år tillbaka. Appen är ett måste för en serieälskare som jag. Den hjälper mig hålla reda på när nya avsnitt släpps. Den hjälper mig hålla redan på var jag ligger till i olika serier, hur många avsnitt jag sett. Och bäst av allt, den hjälper mig se vad andra tycker om exakt det avsnittet jag precis har sett. Det är underbart eftersom man inte alltid har någon nära vän att diskutera just det avsnittet med. 


TUNEFIND
Ungefär 90% av all ny musik jag upptäcker, upptäcker jag genom filmer och tv-serier. Spelas ett avsnitt i en viss scen av en viss serie, ja då är det bara att söka upp avsnittet på Tunefind så hittar jag genast både låttitel och artist! 


TVLINE
Nyheter om allt inom tv-världen. Ungefär som Aftonbladet, men så mycket coolare


LETTERBOXD
Sparade det bästa till sist. Som TV Time fast för film! Här kan man gå in och läsa om just precis den filmen man nyss såg, och hitta hundratals recensioner som förklarar vad andra användare av appen tyckte om filmen. Jag borde kanske bli bättre på att skriva recensioner där själv, men jag har ju trots allt bloggen för det. Jag använder Letterboxd främst för tre saker: (1) För att läsa vad andra tycker om den där fantastiska filmen jag just såg. (2) För att läsa vad andra tycker om den där filmen som jag funderar på att se, och (3) för att skapa listor på exempelvis kommande maratonprojekt. Fungerar alldeles utmärkt! 

Använder du någon/några av dessa hemsidor/appar, och finns det någon annan liknande hemsida/app du kan tipsa mig om? 

6 kommentarer:

 1. Om man gillar musik och statistik kan jag rekommendera LastFM. Man kopplar den till ex Spotify så registrerar den precis låtarna, albumen, artisterna man lyssna på och så kan man få reda på tex vilken låt man lyssnat mest på under året/månaden eller beroende på hur länge man haft det (under hela tiden) man kan även bli vän med andra och se vad dem lyssnar på etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, aldrig hört talas om! Ska kolla upp den.

   Radera
  2. Det tycker jag det är supernice, man får även rekommendationer på musik man kanske skulle gilla via den sidan också, har hittat massor av ny musik där :D

   Radera
  3. Låter väldigt bra, ska testa den! :)

   Radera
 2. en svensk sida jag läser ofta är Moviezine - tycker dem får med mycket bra på den sidan! Annars är jag inne på Tvline hela tiden och kikar. Bra sida!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag läser också Moviezine lite då och då, bra sida! :)

   Radera