fredag 31 augusti 2018

Casual ● Säsong 2Det gick som på räls. Säsong två av Casual var minst lika bra som säsong ett, men samtidigt kändes den lite annorlunda i jämförelse. 

Till att börja med kan jag nämna hur karaktärerna påverkat min syn på serien överlag. Det är någonting som är så bra gjort här och jag vet inte riktigt vad det är. Av någon anledning lyckas jag nämligen älska karaktärerna trots att jag har hundra anledningar till att ogilla dem. Laura, I'm looking at you. Alltså vad håller du på med egentligen? Varför göra så? Jag vet inte men jag älskar dig ändå. 

Säsong ett hade ett djup bakom komedin, och säsong två har tagit detta djup ytterligare några steg djupare. Atmosfären känns ganska seriös, vilket jag tror har bidragit till en minskning av komedin. Att komedin minskat alltsom djupet ökat är egentligen ganska synd, kan jag tycka. Balansen mellan humorn och dramat är det som gör Casual så bra. Det har varit mer drama än humor i säsong två, men än så länge finns ändå balansen där, även om det är på gränsen. Hoppas bara på att de inte glömmer bort hur viktig humorn är under seriens kommande säsonger.

Karaktärerna är välskrivna och anledningen till varför jag lyckas tycka om dem trots deras ibland otänkbara handlingar, beror helt enkelt på att det är så de är som personer. Laura har inte varit världens trevligaste mot somliga under säsongen, men hon erkänner det själv. Hon undrar varför hon är som hon är. Varför hon känner som hon gör och varför hon kan vara så kall som hon kan vara. Hennes eget funderande kring detta är något jag tycker ger ytterligare djup i hennes karaktär, trots att hon i sin person ibland kan verka ganska så ytlig. 

Shoutout till sidokaraktärerna. Leon, underbara Leon. Tänk att han var med i mer än bara ett avsnitt? Ovanligt och jag älskar det. Att få se hans synvinkel för en gångs skull, i början av något av avsnitten, var underbart. Det faktum att Alex aldrig fick veta detta om Leon, visar starkt på hur de båda är som personer. Alex, väldigt självcentrerad. Leon, väldigt stängd. 

På tal om sidokaraktärer. Leia, älskar henne. Underbara kommentarer som alltid livar upp stämningen. Hon bryr sig väldigt mycket om Valerie och vill bara vara hennes vän. Det är nästan lite tragiskt att Valerie inte riktigt ser vännen bakom kollegan, trots att hon längtar så efter att hitta fler vänner. 

Säsong två av Casual har varit fantastisk, möjligtvis inte riktigt lika bra som säsong ett var, men nära nog. Se Casual HBO Nordic.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar