söndag 12 augusti 2018

Casual ● Säsong 1För ungefär två år sedan upptäckte jag tv-serien Casual som jag blev nyfiken på och därför bestämde mig för att se första avsnittet av. Det gjorde jag, och jag tyckte det var ett helt okej pilotavsnitt. Men jag fastnade inte riktigt och även om jag kanske hade tänkt ge den fler avsnitt så gjorde jag aldrig det. Nu, två år senare bestämde jag impulsivt på söndagsmorgonen för att se om Casuals första avsnitt. En sak ledde till en annan och innan dagen var slut hade jag sett alla tio avsnitt av seriens första säsong. 

Casual är en familjeserie inom komedigenren och följer Valerie och hennes tonårsdotter Laura som flyttar in hos Valeries något deprimerade bror efter sin skilsmässa. Handlingen är enkel att förklara men går inte alls att förstå förrän man sett minst ett antal avsnitt. Casual är en karaktärsdriven serie, och är lika mycket en dramaserie som en komedi, om inte mer. Serien är rolig på ett väldigt diskret sätt. Med andra ord är det inte höga skratt vi ger ifrån oss som tittare, utan snarare fåniga leenden. Karaktärerna är väldigt udda, men känns verkligen otroligt äkta och det är precis vad jag älskar med serien. Om vi tar Alex som exempel, Valeries yngre bror. Under de första avsnitten får vi en bild av honom, en bild vi kanske inte helt gillar då han inte precis framstår som den trevligaste av människor. Men efter några avsnitt börjar vi sakta men säkert få se en helt annan bild av honom, åtminstone en del av honom som han inte visar för någon annan än möjligtvis sin syster. 

Samtliga tre av huvudkaraktärerna har vi verkligen fått lära känna på djupet efter bara tio avsnitt, och det är vad jag kallar ett välskrivet och hållbart manus. Bortsett från karaktärsfördjupningen så har varje avsnitt bjudit på så mycket humor och hjärta att man inte riktigt vill lämna dem, ens för att gå på toaletten, eller göra i ordning middagen, eller flytta över tvätten till torktumlaren i tid. Det är inte ofta jag känner så för komediserier, men så kände jag för Casual

Se Casual HBO Nordic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar