onsdag 29 augusti 2018

Captain America (Spoilers!)Just nu befinner jag mig mitt i ett stort Marvel-maraton där jag ser om de filmer inom Marvel-universumet som jag inte sett på länge, samt ser de få jag tyvärr inte hade sett sedan tidigare. Vilket faktiskt endast var de två uppföljarna till Captain America, det vill säga The Winter Soldier (2014) och Civil War (2016).
Innan jag såg filmens två uppföljare, kändes det självklart med en omtitt av The First Avenger som jag faktiskt inte hade sett på flera år. Jag kom inte ihåg jätte mycket mer än att jag inte var överförtjust första gången jag såg den. Därför hade jag väl inte världens största förhoppningar på att denna upplevelse skulle bli annorlunda, men till min överraskning tyckte jag om The First Avenger ganska mycket bättre under min andra sittning än jag gjorde första gången jag såg den. Jag tycker fortfarande inte att det är en av de bättre filmerna inom Marvel-universumet, men den är i alla fall inte  dålig som jag från början tyckte.


The Winter Soldier är definitivt bättre än sin föregångare. Trots att jag gillade att The First Avenger utspelade sig på fyrtiotalet, så kändes det skönt att vara tillbaka i nutid där all-things Marvel känns familjärt. Som Nick Fury. Natalia Romanoff. Överdriven teknologi. Det bästa av allt i The Winter Soldier, var ju faktiskt... ja, The Winter Soldier. Bucky. Eftersom jag har sett Infinity War så visste jag att han skulle visa sig vara vid liv, men jag visste inte riktigt hur berättelsen där såg ut. Hur han skulle "återupplivas". Därför var det desto mer spännande att titta på The Winter Soldier, eftersom jag alltid hade en aning om att denna kallblodiga soldat kanske faktiskt skulle visa sig vara Steve's gamla kompis Bucky Barnes. Och jag hade rätt! Yay.


Just nu förstår jag inte alls varför jag väntat så länge med att se Captain America-uppföljarna. Hallå! Det är ju inte ens Captain America, det här är en Avengers film. Alla är med! Okej, inte alla men många. Och jag älskade det. Varenda sekund av filmen var fantastisk, och nu när den är slut vill jag nästan bara se om alltihop igen. Det är inte ofta jag känner så med en film! Tidigare har nog alltid The Avengers varit min favoritfilm inom Marvel, men jag vet inte om Civil War kanske tog över den platsen. Okej, nej förresten inget slår ju Infinity War, såklart. Men hade det inte varit för den, så. Först och främst; Bucky och Cap! Älskade allt med dessa två. Något jag var lite orolig över eftersom jag visste premissen (filmen heter ju trots allt "Civil War"), var den lilla dispyten mellan Steve och Tony. Vilket också är en av anledningarna till att jag skjutit upp på att se denna film. Jag vill ju att alla ska vara vänner! Inte fiender! Och till min glädje kände jag inte alls att det var ett "fiende"-bråk, utan snarare ett vänskapsbråk. Som gick lite över gränsen, ja, men ändå kände man alltid av att de båda hade ont av att strida och önskade att de bara kunde förstå varandra lite bättre. Något annat jag verkligen gillade med Civil War är skurken som för en gångs skull faktiskt var en vanlig människa som man ändå kunde förstå. Istället för någon maktgalen figur med oändliga krafter. Hur som helst så älskade jag Civil War och kommer se den många, många gånger igen. 

Ser så otroligt mycket fram emot att se om Infinity War nu, men jag har några filmer kvar på listan att se om innan jag kommer dit! Men snart så. 

1 kommentar: