fredag 27 juli 2018

Underbara pilotavsnitt och dess inverkan på mitt livJag är lite som jag är. En sak som gör mig till den jag är, är att jag aldrig riktigt lyckas tröttna på sånt jag älskar. Exempelvis finns det många filmer eller tv-serie-avsnitt som jag kan se ungefär hur många gånger som helst. Idag tänkte jag skriva en lista på några av de pilotavsnitt jag sett allra flest gånger. Så många gånger att jag tappat räkningen, och praktiskt taget kan hela manuset utantill. Det finns många, många pilotavsnitt som jag sett fler än en gång, men dessa är avsnitt som jag har sett upp emot ett tiotal gånger, några dessutom ännu fler gånger. Alright, let the list begin!


Okej, först ut är det allra första avsnittet av One Tree Hill. Det roliga är, att detta är ett avsnitt som inte alls lockade mig första gången jag såg det. Jag var väl i den tidiga tonåren eller något sådant, och bestämde mig för att sätta på första avsnittet av One Tree Hill som man hade sett något enstaka avsnitt av på tv någon gång, den där serien som alla pratade om. Jag fattade inte alls grejen. Det var först ungefär två år senare som jag gav den en andra chans och verkligen fastnade. Jag såg igenom samtliga säsonger under året och sedan dess går jag tillbaka till pilotavsnittet lite då och då, bara för att få lite härlig One Tree Hill-feeling. 


Det är ingen hemlighet att Hawaii Five-0 är min stora guilty-pleasure serie. Den var dock inte alltid en guilty-pleasure serie. Det fanns en tid då avsnitten faktiskt var bra, och den tiden började på avsnitt ett. Jag har alltid totalälskat den underbara relationen mellan våra två huvudkaraktärer, och var den inte ändå som bäst i säsong ett? Pilotavsnittet visar hur Steve och Danny träffas, hur mycket de hatar varandra i början och hur mycket humor de delar. Det var här McDanno hade sin början. 


Apropå bromance-serier. Supernatural älskade jag från första stund, och under tonåren kunde jag lätt kolla igenom flera säsonger av den här serien, bara för att gå tillbaka till början och se om allt igen. Jag älskade relationen mellan bröderna och jag älskade hur mycket humor de bjöd oss på. Jag älskade de där märkliga avsnitten som var så skumma att det blev riktigt roligt. Men inget avsnitt tycker jag om lika mycket som seriens allra första avsnitt, där vi för första gången får träffa på bröderna Sam och Dean. 


Åh Chuck, älskade Chuck. Jag kommer ihåg hur jag väntade varje vecka på ett nytt avsnitt, och hur jag satt utanför min bästa väns franska-klassrum varje tisdag eftermiddag och tittade på avsnittet medan jag väntade på henne. Men, det hela började såklart med första avsnittet. Det underbara första avsnittet. Jag minns inte ens första gången jag såg avsnittet, Chuck känns som en serie som bara alltid funnits i mitt liv. Så är det såklart inte, men hur som helst så älskar jag pilotavsnittet lika mycket varje gång jag ser det. Få 40-minuters serier får mig att skratta så mycket som Chuck


Jag har sett ungefär alla avsnitt av denna serien miljontals gånger (givetvis inte bokstavligen, men det känns så), men precis som vilken annan serie som helst så är det något speciellt med det där allra första avsnittet som är så lätt och roligt att gå tillbaka till och se om många gånger om. 


Givetvis har jag sett om pilotavsnittet av min favoritserie fler gånger än jag borde. Ibland får jag bara en sådan otrolig Lost-craving att jag bara måste se ett avsnitt, och vad passar då bättre än att se avsnittet där allt började? Ingen serie ger mig sådan nostalgi som första avsnittet av Lost gör. Allt är bara så perfekt, och att få se de där karaktärerna som man sedan fått lära känna på ett sådant djup, att få se de som om det vore för första gången... poetiskt, eller hur?


Jag bara älskar första avsnittet av White Collar. Detta är en serie jag var så otroligt besatt av när jag följde den, jag tyckte den var så himla rolig och bra. Framförallt älskade jag samspelet mellan huvudkaraktärerna, de var alltid lika underhållande ihop. Tyvärr är detta en serie jag på senare tid tröttnat lite på, och jag skulle nog inte orka ta mig igenom hela serien igen. Men pilotavsnittet? Den lyckas jag aldrig tröttna på. 


Det här kommer nog inte som någon chock för er precis. Vi är många som blivit frälsta av underbara Vänner, och av alla pilotavsnitt i världen så tror jag detta kan vara en av de mest sedda avsnitten någonsin. För vem har inte sett pilotavsnittet av Vänner? ...ursäkta om detta stämmer in på dig som läser.


The O.C är väl ändå den ultimata tonårsserien. Detta är en av de absolut första serierna jag någonsin började följa, från början till slut. Ungefär samtidigt som jag började förstå vad en tv-serie faktiskt var för något. Det gör serien lite speciell för mig, och därför har jag såklart sett om detta pilotavsnitt hur många gånger som helst. Och jag kommer se den oändligt många gånger mer. 


Sist men verkligen inte minst, tänker jag även inkludera How I Met Your Mother på listan. Inte bara inkludera, detta kan möjligtvis vara det pilotavsnitt jag sett flest gånger av alla på listan. Det var ett tag då detta var min absoluta favoritserie. Tyvärr kan jag inte säga det längre då jag hittat otroligt många fantastiska serier sen dess, men givetvis ligger underbara How I Met Your Mother fortfarande i toppen, och kommer alltid göra det. 

Vilka första-avsnitt av serier har du sett flest gånger? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar