fredag 20 juli 2018

Strike Back: Shadow WarfareShadow Warfare är den tredje säsongen av Strike Back med Philip Winchester och Sullivan Stapleton i huvudrollerna, fjärde säsongen totalt. I Shadow Warfare är det stora hotet en terrorist vid namn al-Zuhari som med ett farligt virus, hotar att mörda hundratusentals människor. Samtidigt blir Scott och Stonebridge efterlysta av den ryska maffian efter att under ett uppdrag, ha dödat sonen till maffialedaren Arkady Ulyanov. 

Först och främst vill jag nog säga att detta är, enligt mig, den bästa säsongen av Strike Back hittills (av de tre jag sett). Det har varit spännande från början till slut och det här är verkligen en sådan serie som gör att man bara vill sätta på avsnitt efter avsnitt. Jag tycker att vi lär känna våra huvudkaraktärer något lite bättre för varje säsong, och det är alltid uppskattat från min sida. 

Något annat jag alltid uppskattar i actionserier som Strike Back, är när antagonisten görs riktigt bra. Men vad är det egentligen som utgör en bra skurk? Personen i sig ska vara skrämmande, det tycker jag är en viktig del. Personens handlingar ska vara svåra att förutse och de ska helst alltid ligga steget före, för att skapa den där ultimata spänningen. Vad mer? Jo, manuset ska vara tillräckligt välskrivet för att ge karaktären en grund bakom det hen gör, samtidigt som vi gärna får se att personen är en människa och inte bara ett monster. Ofta är antagonisten något av ett monster, men bakom varje mänskligt monster gömmer sig en riktig människa. Även om vi har den stora antagonisten, "al-Zuhari" så har vi även de antagonister vi ser mer på närmre håll. De där som är tillfälliga hot innan vi kan komma fram till det riktiga hotet. I Shadow Warfare har vi bland annat fått träffa på karaktärerna James Leatherby (spelad av Dougray Scott) och Mairead McKenna (spelad av Catherine Walker) som båda var fantastiska antagonister för stunden. Jag såg redan innan fram emot att få träffa på Leatherby då jag älskar Dougray Scott's övriga prestationer i filmer och serier - inte sällan som just antagonist. Vissa skådespelare kan bara spela elak väldigt bra. 

Den här säsongen har varit allt annat än förutsägbar. Hela serien egentligen, men för att prata specifikt om just Shadow Warfare så kan jag ärligt säga att säsongens tvister alltid överraskat mig. Samtidigt har man genom dessa tre säsonger blivit försiktig med att fästa sig vid karaktärer då man aldrig riktigt vet vem som överlever. Ja, förutom Scott och Stonebridge då, det vill säga. Egentligen har jag jätte mycket att säga om säsongens händelser men i hopp om att undvika att publicera en lång spoilerfylld recension som ingen vill läsa, så tänker jag bara kortfattat lista några av mina favorit-detaljer med säsongen. Undvik att läsa om du inte vill bli spoilad. 

  • Som sagt, jag älskade Dougray Scott's framförande av James Leatherby. Riktigt intressant karaktär samtidigt som Dougray är en fantastisk skådespelare. 
  • Jag älskar hur Scott och Stonebridge's vänskap utvecklas för varje säsong. De kommer varandra något lite närmare hela tiden, och det är underbart.
  • Vissa kommentarer kan jag tycka känns onödiga faktiskt. Ibland stör jag mig på hur huvudkaraktärerna (främst Damien) pratar om människor. Han kan vara väldigt förolämpande och det är lite smått irriterande. Även om jag gillar honom för det mesta. 
  • Jag blev väldigt kär i den nya teamledaren på Sektion 20. Philip Locke. Tycker han är underbar. Godhjärtad och jag älskar hur han ofta är med på uppdragen istället för att bara ge orders från en telefon som många andra ledare gör. 
  • Julia och Damiens lilla romans är inte mig emot. Keep it coming
  • Är väldigt kär i nya Martinez. Håller tummarna för att hon är med hela vägen. 
  • Tvisten i slutet var oväntad, tack för den. 
  • Gillade Esther samt Damiens relation till henne. Det var nog mestadels hon som fick honom att ta steget att ringa en viss person från sitt förflutna. Jag hoppas de håller kontakten trots allt som hänt, men jag tvivlar på det. Skulle gissa på att hon inte vill träffa honom igen även om hon förstår att det var hennes pappa som var problemet. 

I'm on a roll. Legacy näst! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar