tisdag 3 juli 2018

Juni-18 ● Utdrag ur min filmdagbokTretton filmer totalt under juni månad. Helt okej mängd. De bästa var dock filmer jag redan sett sedan tidigare, men några nya bra filmer har jag ändå sett. 

Jumanji (2017) ★★★
Trots den halvlöjliga komedin så gillade jag Jumanji. Den var lite smårolig och på så sätt satt jag underhållen från början till slut. Små störningsmoment som den perfektionist jag är, men inget tillräckligt stort att nämnas i denna korta sammanfattning. Läs mer om vad jag tyckte om Jumanji här

I Love You Beth Cooper ★★
Njae... Inget för mig. Trodde inte jag skulle gilla den men orkade inte med något seriöst för stunden, och därför valde jag ut den här rullen ur min Netflix lista. Riktigt dålig film egentligen, men anledningen till varför den ändå får en tvåa, är för att jag kom på mig själv med att tycka att små detaljer var lite roliga. Men överlag är detta inte en film jag skulle rekommendera.

The Greatest Showman ★★★★
Rewatch. Känns som att jag har med denna filmen i varje månadssammanfattning... Tredje gången bara, faktiskt. Jag gillar den, ok? 

Real Women Have Curves ★★★★
Jag gillade verkligen denna film. Inte jätte spännande precis men om man gillar dramafilmer så är detta verkligen en liten guldpärla. Läs min recension här

Flipped ★★
Underbar film som jag är jätte glad åt att ha sett! Visste inte alls mycket om Flipped, mer än att den hade positiva recensioner på Netflix. Jag bestämde mig för att se den som ett del av ett 'coming-of-age'-maraton och det ångrar jag inte. Superfin film som jag absolut skulle rekommendera om du gillar berättelser om barndomskärlek och att växa upp. Ett plus att den utspelar sig på 60-talet, en helt unik känsla. Rob Reiner (Stand By Me, Bleka Dödens Minut m.fl.) har regisserat! 

My Dog Skip ★★★
Fin film men trodde nog kanske att jag skulle gilla den lite mer än vad jag gjorde...? Tyckte absolut om den men vissa detaljer kändes lite cheesy. Vilket kan bli ett problem för mig. 

Adrift ★★★
Såg denna på bio i mitten av juni, och gillade den. Inte bästa filmen jag sett inom temat, men absolut sevärd. Extra stark att se på bio, tycker Shailene Woodley var superbra. 

Jurassic World ★★★★
Skäms på mig, men det här var faktiskt första gången jag såg Jurassic World! Blev supertaggad på tvåan, så självklart gillade jag den. 

Grease ★★★
Rewatch. Det var fyrtio-års jubileum för några veckor sedan och då passade jag på att se om Grease. Älskar den alltid, finns inte så mycket mer att säga än så. 

Mars Attacks! ★★★
Rewatch. Det var några år sedan jag såg Mars Attacks, så jag och en vän bestämde oss för att se om den. Tyckte nog faktiskt om den lite bättre andra gången än första gången! Gillade den då också, men minns att jag var trött och väldigt okoncentrerad. Tycker fortfarande att slutet är så perfekt. 

Big Fish ★★★★
Rewatch. Antingen är jag extremt överkänslig eller också så är Big Fish en riktigt jävla bra film med ett riktigt jävla bra avslut. Tårarna rann som vanligt. 

Bend It Like Beckham ★★★
Tyvärr gillade jag faktiskt inte denna så mycket som jag hade förväntat mig. Absolut inte dålig, men känns ändå inte som en film jag kommer vilja se igen. Blev väl lite besviken eftersom jag hade för höga förväntningar. Hade jag inte haft förväntningar hade jag antagligen gillat den bättre. Märkligt hur sånt fungerar, eller hur? 

Leon: The Professional ★★★★
Rewatch. Fortfarande lika bra. Superlänge sedan jag såg Leon sist, men det är definitivt en speciell film som alla filmälskare bör se åtminstone femtiotre gånger i livet. 

Har du sett några av filmerna, och vad tycker du i så fall om dem? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar