söndag 29 juli 2018

Första intryck av Castle RockI veckan hade den nya tv-serien Castle Rock premiär och de tre första avsnitten finns nu tillgängliga att se på HBO Nordic. 

Så vad handlar Castle Rock om? Inledningsvis kan jag berätta att Castle Rock är en fiktiv stad där många av Stephen King's berättelser utspelar sig. Och det är faktiskt precis vad Castle Rock handlar om - Stephen King's berättelser. Det är lite som en mash-up av alla hans böcker, och det är underbart. 

Dessa första avsnitt utspelar sig till stor del i Shawshank Prison, det vill säga fängelset som Andy Dufresne rymde ifrån ungefär femtio år tidigare. Efter att den nypensionerade fängelsedirektören tar sitt liv, hittas en okänd fånge i en gammal källare under fängelset som av mystiska anledningar kopplas till Henry Deaver, en advokat som jobbar för dödsdömda brottslingar. 

Jag måste säga att jag var fast vid första stund. Vilken serie! Castle Rock är spännande, den bjuder på mystik, och vi får även en bra del av den där härliga Stephen King-skräcken. Redan i första avsnittet lade jag märke till den fantastiska kinematografin, och skådespelarensemblen är minst sagt begåvade. Jag förväntar mig bara mer och bättre ju fler avsnitt jag ser, och tvivlar inte en sekund på att jag kommer fortsätta överraskas av denna fantastiska serie. 

2 kommentarer:

  1. Det hår låter som något för mig - hoppas den är lika bra som du beskriver den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den! Sen kanske den såklart inte passar alla, men man vet inte förrän man testar :)

      Radera