fredag 15 juni 2018

Real Women Have Curves (2002)Real Women Have Curves är en coming-of-age berättelse som handlar om Ana, en latinamerikansk 18-årig kvinna som kämpar med vardagen som dotter till en ansträngande mamma samtidigt som hon har höga drömmar som innebär mer än bara den slitsamma familjefabriken. I huvudrollen som Ana ser vi skådespelerskan America Ferrara.

Det finns två anledningar till varför jag ville se den här HBO-filmen. Anledning nummer ett är America Ferrara, de flesta av oss känner nog till henne bäst som Ugly Betty samt nu senast i tv-serien Superstore. Jag har alltid sett upp till henne och tyckt att hon verkat så... ja, cool rent ut sagt. Den andra anledningen till varför jag ville se Real Women Have Curves är just på grund av titeln. Är det inte bara en extremt lockande titel? 

Trots att jag lätt blir uttråkad av rena dramafilmer så finns det de filmer som sticker ut ur mängden, och Real Women Have Curves var just precis en sådan film för mig. Den stack ut ur mängden. Efter ungefär fem minuter var jag fast, och trots att filmen bara varade i en timme och tjugo minuter så känns det nu som om jag känner Ana såväl som om hon vore min egen syster. Karaktären älskade jag från starten och jag kunde utan problem känna igen mig i mycket av det hon gick igenom. 

För att då komma lite till hela budskapet som titeln så fint representerar. Den här filmen blev som en riktig confident booster för mig. Jag älskar huvudkaraktären och jag älskar att, trots all skit hon får av sin egen mamma på grund av hur hon ser ut, så älskar hon fortfarande sig själv och sin egen kropp. Även om vi ibland får se henne tveka, så slutar hon upp med att förstå att hon är vacker precis som hon är. Och det är helt underbart att få bevittna - framförallt tror jag den här filmen är som allra bäst i ögonen på oss som har som störst erfarenhet av att både hata och älska våra egna utseenden. 

Real Women Have Curves gjorde mig aldrig uttråkad. Manuset gav oss en fantastisk huvudkaraktär precis som det gav oss en riktigt bra antagonist som vi, trots många anledningar att hata, ändå på något vis lyckas sympatisera med. Filmen lyckas hålla den där härliga indiekänslan utan att bli långtråkig på vägen, och detta är något jag ser som ett stort plus. 

Real Women Have Curves blev en stor hit hos mig, och jag hoppas att även du kan uppskatta denna härliga rulle. Filmen finns att se på HBO Nordic om du är intresserad! 

★★★


2 kommentarer:

  1. åh, den där filmen måste jag se. Ser ut att vara något för mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, den är absolut värd att ses om du frågar mig!

      Radera