lördag 9 juni 2018

Maj-18 ● Utdrag ur min filmdagbokBara åtta filmer i maj dessvärre. Tråkigt, men å andra sidan har det varit väldigt fint väder samtidigt som jag jobbat mycket, så jag har mina ursäkter... Flera omtittningar dessutom, bara tre av filmerna är nya filmer som jag inte sett förut. 

Ant-man ★★★
Jag är väldigt sen med att se denna film, men det beror mest på att jag inte alls var sugen på den när den kom ut. Kändes inte som jag skulle gilla den, och ändå visste jag inte vad den handlade om överhuvudtaget, bortsett från att det är en Marvel film. Men sen berättade en vän om att den var ganska underhållande och en överlag bra film, och därför bestämde jag mig för att slutligen se den. Och jag blev inte besviken, jag håller med. Underhållande och en överlag bra film. Inte min favorit av Marvel filmerna, men definitivt sevärd.

Stand By Me ★★★★
Rewatch. Favoritfilmen som alltid är lika fantastiskt underbar för varje gång jag ser den. Det här är en så speciell film på så många sätt och jag kan inte sluta rekommendera den, så älskar du film - se den. Framförallt om du gillar härliga coming-of-age filmer med ett djup du sent kommer glömma. Stand By Me är verkligen helt underbar. 

The Goonies ★★★★
Rewatch. Jag såg om dessa gamla barndomsfavoriter under temaveckan och även Goonies är en sådan film jag nog alltid kommer älska tills dagen jag dör. Den här har kanske inte ett djup på samma sätt som Stand By Me, men underhållande är den allt! Goonies är filmen jag kan garantera att, om jag någonsin får barn, så kommer de få se denna film lika många gånger som jag gjorde under uppväxten. Finns ingen familjefilm jag hellre sprider vidare till nästa generation än The Goonies. Cause Goonies never (say) die!

Inglorious Basterds ★★★★
Rewatch. Det var faktiskt ganska länge sen jag såg denna rulle, även om jag sett den ett flertal gånger. Men det var härligt att få bevittna Tarantino's mästerverk ytterligare en gång, och Inglorious är lika bra som alltid. 

Mean Girls ★★
Rewatch. Jag hade tråkigt en kväll och bestämde mig för att se om Mean Girls. Det är ju trots allt en klassiker för min generation. Helt ärligt så tror jag faktiskt att jag gillar den bättre idag än vad jag gjorde när jag var liten... Smått underhållande men samtidigt väldigt typisk eller hur man nu ska beskriva det.  

The Greatest Showman ★★★
Rewatch. Alltså, jag älskar den här filmen. Såg den såklart efter att ha fått hem den i brevlådan nu i mitten av maj. Ganska klyschig men herregud som jag älskar musiken. Och jag älskar även storyn även om vissa saker får mig att lämna en fyra istället för en femma som betyg. Även om jag väldigt gärna skulle vilja höja till en femma. 

The Shape of Water ★★★
Första gången jag såg denna film, och jag gillade den. Har velat se The Shape of Water sedan den släpptes men som biobesök blev det tyvärr inte av. Tycker den var väldigt speciell, och jag gillar speciella filmer. 

Deadpool 2 ★★★★
Månadens enda biobesök. Jag var väldigt taggad på Deadpool 2, och jag blev inte besviken. Tyckte den var ungefär lika bra som den första, så gillar man den så gillar man säkerligen även film två.                                               

Har du sett några av filmerna, och vad tycker du i så fall om dem? 

2 kommentarer:

  1. Oj, du gillade verkligen Deadpool 2! Jag tyckte själv den var betydligt bättre än ettan och hade en väldigt bra stund så den lyckades oerhört bra. Men jag lägger nog 3,5 and 5 på den filmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag gillade den! Många har problem med hur mycket humor det är, men personligen gillar jag det.

      Radera