måndag 11 juni 2018

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)Detta är ett samarbete med Blockbuster.

Jumanji är en film jag varit väldigt osäker på, men ändå bestämd med att jag ville se. Filmen från 2017 baseras på en äldre film vid samma namn, med Robin Williams i huvudrollen. 

När fyra tonåringar alla hamnar i kvarsittning på skolan, hittar de ett gammalt tv-spel som de bestämmer sig för att testa. Detta visar sig bli ett beslut de snart kommer ångra, då spelet transporterar deras själar rakt in i spelvärlden där varje person representerar sin respektive valda spelkaraktär. 

Det låter som en något löjlig äventyrskomedi, men eftersom jag är en sucker för äventyrsfilmer så kände jag ändå att jag ville ge denna rulle en chans. Och även om filmen visade sig ha många brister så kan jag samtidigt ärligt säga att jag fann Jumanji underhållande från början till slut. 

Trots att många skämt känns klyschiga och överanvända, medan andra kändes för överdrivna för min smak, så tycker jag ändå att det fanns tillfällen då jag tyckte humorn levererade. Jag skrattade till ett antal gånger och för övrigt så kände jag mig aldrig uttråkad. Det fanns småsaker jag kunde störa mig på, men inget som förstörde helhetsupplevelsen för mig vilket givetvis är positivt. 

En av anledningarna till varför jag var nyfiken på Jumanji när den släpptes, var storyn i sig. Några ungdomar som fastnar i ett tv-spel - helt ärligt låter detta som en ganska rolig situation som jag gärna ser en filmatisering på. Detta är också en av anledningarna till varför jag vill säga att Jumanji blev en underhållande film som jag är glad åt att ha sett.

Jag har inte sett originalfilmen från 1995, och kan därför inte jämföra dessa två. Men när det kommer till Jumanji från 2017 så får jag säga att mitt första intryck stämde in ganska bra. En halvlöjlig äventyrskomedi som inte riktigt når några högre nivåer, men som ändå är lätt att underhållas av. 

Är du sugen på att spendera nästkommande två timmar åt Jumanji: Welcome to the Jungle? Se den idag på Blockbuster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar