lördag 30 juni 2018

Jag ska åka på road tripIdag åker jag iväg på en fyra-dagars road trip och på tal om road-trips! Det finns många riktigt bra road-trip filmer där ute, och fem av dessa tänker jag tipsa er om att se nu i sommar. Så kanske även du blir inspirerad till att ta med bilen och en ryggsäck och åka på en oförglömlig resa!


Transamerica har blivit en av mina absoluta favoritfilmer, och det är unikt att nya filmer lyckas hamna så högt upp då de flesta av mina favoritfilmer är samma filmer jag älskat sedan barnsben. Transamerica följer transsexuella Bree som upptäcker att hon har en tonårig son vars mamma just dött. Och så påbörjar en bilresa tillsammans med sonen hon aldrig tidigare träffat. Denna filmen talade till mig så otroligt starkt och jag kan egentligen inte riktigt förklara specifikt vad det är som gör den så bra. Den bara är det. 


Gulligaste filmen ever? Little Miss Sunshine följer en dysfunktionell familj som ger sig ut på en bilresa där målet är en skönhetstävling som den tioåriga dottern ska delta i. Superfin film som både är underhållande och viktig. Varje karaktär känns viktig för berättelsen, och även varje händelse från början till slut. En dramakomedi med en härlig känsla av familjetillhörighet. 


Efter att ha läst om denna film var jag för några år sedan, helt bestämd på att se Paper Moon. Jag totalälskade filmen som förvånade mig med bra underhållning och en fin relation mellan huvudkaraktärerna. Paper Moon utspelar sig under den stora depressionen och följer Moses Pray, en manlig bedragare som tvingas dras med en smart ung flicka, som genomskådar honom och begär om att få hjälpa honom lura folk på pengar, och därmed vill ha hälften av vinsterna. Flickan börjar dock genom bilresan undra om Moses möjligtvis kan vara hennes tidigare okända pappa. Tycker denna filmen är hur fin som helst, och guess what? Tatum O'Neal blev den yngsta Oscarsvinnaren genom historien. Hon var fantastisk i rollen som tioåriga Addie. 


En road trip genom Australians öken är precis vad Priscilla: Queen of the Desert bjuder på. Med Terrence Stamp, Hugo Weaving och Guy Pearce i huvudrollerna, får vi träffa på två transvestiter och en transexuell kvinna som bestämmer sig för att köra genom halva Australien för chansen att få uppträda deras unika stil av cabaret på en av landets största kasinon. 


Med en av historiens mest minnesvärda slutscener, är Thelma & Louise en must-see för att filmälskare. Och road-trip älskare. Och feminister. Den här kultfilmen är ett kärleksbrev till alla kvinnor som haft ett tufft liv, och det var i denna film som min kärlek för Susan Sarandon verkligen tog fart. 

Dessa filmer är stora tips som jag verkligen kan rekommendera. Det är definitivt mina topp fem av de road-trip filmer jag sett. Vilken är din favorit road-trip film? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar