onsdag 2 maj 2018

Apr-18 ● Utdrag ur min filmdagbokDenna månaden skyller jag på min ständiga övningskörning inför körkortet. Jättemycket filmtittande har det därför inte blivit, men några filmtimmar lyckades jag skrapa ihop. Däribland fyra biobesök! Se där, jag är faktiskt ganska bra på att skrapa ihop filmtimmar. Ps. Vi kan kalla detta en del av temaveckan eftersom dessa filmer påverkat mitt liv...på så sätt att jag tittat på dem. Inte jätte rolig vinkling men jag har inte mycket bättre att komma med idag.

The Hitman's Bodyguard ★★★
Jag tycker om halvlöjliga actionkomedier. Därför tyckte jag om The Hitman's Bodyguard. Och med Ryan Reynolds och Samuel L. Jackson tillsammans blir det ju lite extra kul. 

The Way Way Back ★★★★
Rewatch. En av mina absoluta favoritfilmer. Och när jag säger "absoluta" så menar jag inom topp tio, vilket är kind of a big deal när det gäller mig som är förälskad i väldigt många filmer. 

Wonder ★★★★
Detta är en film jag faktiskt har recenserat, men jag har bara inte publicerat den än. Anledningen? Den är skriven på papper och jag är lat. Hur som helst så är Wonder en helt fantastisk film som jag total-älskade. Se den! Snart kommer recensionen, jag lovar. 

A Quiet Place ★★★
Har skrivit en recension som kan läsas här. Tyckte detta var en bra film trots att jag personligen inte är ett jätte stort fan av skräckfilmer. Kände obehaget krypa samtidigt som jag fann berättelsen spännande och intressant. Men lär inte se den igen eftersom jag, som sagt, inte gillar skräckgenren i sig. 

Ready Player One ★★
Har skrivit en recension som kan läsas här. Tyckte den var ganska underhållande och kommer säkert se den igen, men den var ingen fullpott. Kände inte riktigt att jag fastnade för karaktärerna vilket nog var mitt största problem, men för övrigt så gillade jag verkligen filmen. 

Hedwig and the Angry Inch ★★★
Den här filmen har jag velat se så otroligt länge. Jag upptäckte nämligen musiken till broadway-musikalen Hedwig and the Angry Inch och när jag sedan upptäckte att det finns en film så visste jag - denna film ska jag se. Förr eller senare. Det dröjde ett tag men nu fick jag äntligen sett den. Ska jag vara helt ärlig så var jag varken besviken eller imponerad. Hade inte jättehöga förväntningar på storyn i sig men hoppades på att musiken skulle göra filmen värd åtminstone en tittning. Och det tyckte jag absolut att den gjorde. Filmen i sig var absolut inte dålig men jag kommer nog inte vilja se den igen. Tror jag kan uppskatta den mer nu i efterhand än vad jag gjorde medan jag tittade. 

Deadpool ★★★
Rewatch. Jag älskade Deadpool första gången jag såg den och nu andra gången tycker jag också om den. Jag tror jag skrattade mer första gången dock, så det kanske är sådana skämt som blir lite uttjatade... eller nåt. Den var fortfarande underhållande i vilket fall. 

Avengers: Infinity War ★★★★
Jag kan inte bestämma mig för om jag ska ge denna film en fyra eller femma. Å ena sidan var den riktigt bra, men å andra sidan har den samma småbrister som alla marvel-filmer. Men det är alltid roligare att ge en film fullpott så vi gör så. 

The Departed ★★★★
Här är faktiskt en äkta fullpott. Denna film har jag väntat länge på att få se. Jag gav den en chans för ungefär två år sedan men blev avbruten efter ungefär en halvtimme och sedan blev det aldrig att jag såg klart den. Men nu äntligen! Och visst var den riktigt bra. 

The Rocky Horror Picture Show ★★★
Rewatch. Jag kände att det var dags att se Rocky Horror igen. Passar sådär perfekt när man bara vill ha något riktigt speciellt som garanterat gör en på gott humör. Detta har definitivt blivit en av mina favoritmusikaler, och denna gången kunde jag ju faktiskt sjunga med i låtarna! 

2 kommentarer:

  1. Avengers: infinity war! Ska bli så kul att få se den, som jag längtar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se den på bio, absolut värt! :D

      Radera