söndag 29 april 2018

Tankar om Avengers: Infinity War (2018)

I onsdags hade denna storfilm premiär och alla har vi väl längtat. Infinity War är den tredje delen av filmserien Avengers, och om vi trodde alla andra Marvel filmer varit storslagna så är det inget i jämförelse med Infinity War. Varning för spoilers!

Helt ärligt så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag har inga ord. Jag skulle behöva se filmen igen, ungefär fem, eller kanske femtio, gånger till innan jag egentligen kan skriva en riktig recension. Istället vet jag inte vad detta kommer bli, mer än kanske spridda tankar.

Jag måste säga att vi i helhet bjöds på en riktigt bra film. Det är jätte roligt att se de olika karaktärerna komma samman och denna film fick mig ungefär lika nostalgisk som den första Avengers filmen fick mig under min första tittning. 

Vad älskade jag? 

 • Första mötet mellan Guardians-gänget och Avengers-medlemmarna.
 • Rocket och Thor. Rocket och Thor tillsammans.
 • "Oh, we're using our made-up names?
 • Tony och Strange. Tony och Strange tillsammans. 
 • "Where is Gamora?" "I'll do you one better - who is Gamora?", "I'll do you one better - why is Gamora?"
 • "Squidward."
 • "It's like a pirate had a baby with an angel."
 • Gamora och Thanos. Allt med Gamora och Thanos. 
 • Thanos. 
 • Introduktionen mellan Groot och Steve Rogers. 
 • Thor's snygga entrance till det stora slaget. 

Vad krossade mitt hjärta i små bitar?
 • Allt. 

Vad gör hela situationen något lite lättare att bära?

 • Det faktum att detta inte är sista filmen, och det är trots allt Marvel. Så jag skulle gissa på att Thanos seger inte varar för alltid. 


Peter och Tony. Det var hjärtekrossande. Loki! Jag ville gråta lite. Gamora var nog det mest hjärtkrossande av allt. Rocket och Groot; "No, not you, not you." Jag dör lite grann. Inte ens Nick Fury kom undan. 

THANOS WILL RETURN.

1 kommentar:

 1. Tråkigt nog så var jag inte så överraskad av filmen. Är nog rätt uttråkad av genren. Men visst är det kul att se folks reaktioner och kärlek till den.

  SvaraRadera