tisdag 3 april 2018

Mar-18 ● Utdrag ur min filmdagbokDenna månaden har jag inte tittat på så mycket film som jag hade velat. Till mitt försvar har jag haft mycket annat att göra, och när jag faktiskt tittat på något så har det istället varit tv-serier. Men några filmer blev det i alla fall!

Wonder Woman ★★★★☆
Jag älskade denna filmen! Hade inga vidare förväntningar egentligen, då jag inte tycker att Batman V Superman var särskilt bra, men blev mycket positivt överraskad. Hoppas DC fortsätter leverera! 

Nyckeln Till Frihet ★★★★
Rewatch. Den här filmen är så fantastisk på så många sätt. Känslosam, tragisk och vacker. Intressant och på något vis även spännande eftersom jag aldrig blir uttråkad, trots att jag nu visste exakt hur det slutade eftersom jag sett den förut. Kan inte annat än rekommendera denna film, se den

Thor: Ragnarök ★★★
Den här filmen hade jag faktiskt ganska höga förväntningar på, men blev tyvärr aningen besviken. Jag älskar humorn i Marvel-filmerna och ändå kände jag att det nästan blev lite för mycket i Thor Ragnarök. Sen så har vi som vanligt i dessa filmer, en riktigt ointressant skurk. Även om jag älskar Cate Blanchett så kände jag bara inte att karaktären var något att ha. För övrigt var såklart filmen väldigt underhållande, men jag hade väl helt enkelt bara förväntat mig mer


Away We Go ★★★
Det här är en sådan film jag sett bitar av på tv väldigt många gånger, men aldrig sett hela i ett svep. Förrän nu! Jag köpte hem den under mitt The Office-maraton (John Krasinski spelar huvudrollen) och när jag sörjt serien i några dagar så bestämde jag mig för att sätta på Away We Go. Supermysig film, som jag egentligen har ganska mycket blandade känslor för. Vissa scener är så otroligt fina, och jag älskar dem så mycket att jag skulle vilja ge filmen en femma. Men sedan kommer andra scener, och vissa sidokaraktärer som bara kommer och förstör allt. Maggie Gyllenhaal's karaktär? Försvinn. Vad gör hon ens där? (inget illa ment mot Gyllenhaal, bara karaktären) Anledningen till att jag ändå ger denna film en fyra, är för att andra delar var jättebra. Musiken, replikerna, skådespelarnas kemi, djupet. Önskar bara man hade gett mer skärmtid åt huvudkaraktärerna istället för att dra in massa onödiga (och ytterst irriterande) biroller. 

Annihilation ★★★
Folk älskar denna filmen. Jag hade höga förväntningar. Och jag gillade verkligen den första halvan, plus lite till. Andra säger istället att det är slutet som gör filmen så bra som den är men jag håller inte riktigt med. Självklart var det en otroligt snyggt gjord scen, rent visuellt, men jag hade egentligen velat ha lite mer svar. Filmen i sig var otroligt spännande redan från starten, men det kändes liksom som att all denna spänning inte riktigt ledde någonstans. Och snälla, säg inte "men Elsa, du förstod ju bara inte slutet". Jag förstod, jag bara tyckte inte det var tillräckligt. 

Pleasantville ★★★★
Rewatch. Den här filmen har varit inom min topp 3 i några år nu, och jag älskar den lika mycket varje gång jag ser den (om inte mer). Vad som startar som en ganska lättsam komedi slutar upp med att bli en helt fantastisk resa genom olika budskap, jag blir alltid lite tårögd i vissa scener. Kan tillägga att jag gav filmen 4,5 i betyg på Letterboxd, men väljer hellre fem än fyra här. 

Kiss Kiss Bang Bang ★★★★☆
Ska jag vara helt ärlig så trodde jag verkligen att jag skulle älska denna filmen. Vilket gjorde att jag blev lite besviken. Men med det sagt är det ändå en väldigt bra och rolig film som jag definitivt gillade starkt, men det blev bara inte riktigt någon ny favorit. Underhållande rulle, älskade berättarperspektivet och dessutom är ju Downey Jr och Kilmer helt fantastiska ihop. 

Ja, det var faktiskt allt för denna månaden. Kanske blir april en bättre filmmånad.


4 kommentarer:

 1. wonder women var helt okej, inte den bästa filmen jag har sett, men inte den sämsta heller. Så har lite svårt att sätta ett betyg på den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har sina brister, men överlag tyckte jag väldigt mycket om den.

   Radera
 2. Såg Wonder Woman på bio i fjol och fullkomligt ÄLSKADE den! Har sett den flera gånger sen dess. Och Nyckeln till Frihet... fortfarande en av mina favoritfilmer. Så bra <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, håller helt med om båda två!

   Radera