söndag 1 april 2018

Lilla filmlistanSenaste filmen jag såg
Annihilation. Inte så bra som folk säger, om du frågar mig. Men hade väl ändå gett den tre femtedelar. 

Senaste filmen jag såg på bio
Black Panther. Väldigt bra men inte min favorit av Marvel-filmerna. Skäms lite över att säga det men humorn brukar vara min favoritdel av dessa filmer, och jag tyckte inte den här var särskilt rolig, utan mer seriös. Men ändå en väldigt bra film. Kan ju inte låta bli att ha lite extra respekt för den också just på grund av att det är den första och enda Marvel-filmen där nästintill samtliga karaktärer är mörkhyade. 

En relativt ny film jag sett nyligen (men inte på bio)
Thor Ragnarök. Såg den på blu-ray hemma, helt okej underhållning men hade nog förväntat mig lite mer... Fråga mig inte varför. 

En gammal film jag sett nyligen och gillat
Away We Go. Tyckte den var jätte mysig och trevlig för det mesta. 

En klassiker jag sett nyligen och gillat
Nyckeln Till Frihet. Sett den förut men det är den senaste klassikern jag såg. Och den är fantastisk, så definitivt värd att nämnas här.

Roligaste filmen jag sett nyligen
Thor Ragnarök får jag nog svara här. Den var ganska kul. 

Mest jobbiga/tragiska film jag sett nyligen
Alltså jag vet inte riktigt varför jag skriver den här listan när jag egentligen varit väldigt dålig på att se på film den senaste tiden. Men får svara Nyckeln Till Frihet även om jag samtidigt tycker den är väldigt vacker och egentligen mer positiv och hoppfull än tragisk. Kan ju inte låta bli att känna tyngd av vissa specifika scener. 

En biofilm jag ser fram emot
Wonder! Jag vet att den har haft premiär redan, men jag vill väldigt gärna se den - orkar bara inte ta mig in till Göteborg. Annars, Avengers: Infinity War. Ska se Ready Player One också, men har inte särskilt höga förhoppningar. 

Tre gamla filmer jag vill se
Tre filmer som jag relativt nyligen har köpt men inte ännu sett är Fantastic Planet (1973), Forbidden Planet (1953) och Red Planet (2000). Nä, förlåt, det där är inte sant, jag vill inte se Red Planet...och jag äger den inte heller. Det klingade ju bara så bra. Kiss Kiss Bang Bang (2005) har jag dock nyligen köpt eftersom jag gärna vill se den. 

5 kommentarer: