onsdag 18 april 2018

Australiens skönhetDenna veckan har vi temat Australien men innan jag börjar vill jag bara hälsa Sanna från Sannas Serier varmt välkommen in i samarbetet! Övriga samarbetspartners är som vanligt; Felicia från FrökenTV, Sara från Seriereflektioner, Emelie från FictionalEm och Karin från Karins Universum

Ja, Australien var det då. Det är faktiskt ett ganska bra tema för mig eftersom det ger mig chans att skriva lite om några nyfavoriter hos mig, filmer och serier jag upptäckte så sent som förra året. Samtliga titlar jag kommer skriva om utspelar sig för det mesta i Australien. 


Ja, man kan ju inte skriva ett inlägg om Australien utan att skriva om Please Like Me! Detta är en helt underbar tv-serie som jag upptäckte i början av förra året och som sedan dess har blivit en stor favorit hos mig. Allt som Please Like Me har att erbjuda, ger oss en god känsla av livet som australiensare. Även om jag älskar miljön och de underbara dialekterna så är detta långt ifrån den största anledningen till varför jag kallar Please Like Me en favoritserie. Istället för att försöka förklara ytterligare en gång vad det är som gör serien så speciell, så tänker jag bara rekommendera dig att se den, för det är egentligen enda sättet att förstå. Finns på Netflix.


Priscilla: Queen of the Desert såg jag faktiskt alldeles i början av detta året. Detta är en film jag definitivt kommer se igen då jag älskade det mesta med den. Anledningen till varför jag kopplar denna film till temat Australien, är för att den helt och hållet utspelar sig i olika delar av Australien. Det märks inte bara på dialekterna och miljön, utan även på kulturen. Exempelvis får vi flera referenser till Abba som vi vet var extremt stora just i Australien under bandets storhetstid. Filmen är färgglad och rolig samtidigt som den är tänkvärd - därför kan jag varmt rekommendera dig att se den. 

Detta blev nog faktiskt en ny favoritfilm. Vad jag förväntade mig att få, var en halvtråkig dramafilm som jag skulle glömma bort några dagar efter att ha sett den. Vad jag istället fick, var en helt oförglömlig upplevelse som jag kommer vilja uppleva många gånger om. Precis som övriga titlar, utspelar sig The Dressmaker under Australiens vackra vyer och mer än det så utspelar den sig dessutom på femtiotalet. I huvudrollen ser vi Kate Winslet som genom hela rullen lyckas blir filmens stora höjdpunkt, bara hon. The Dressmaker var lite som en positiv domino bricka i min familj. En familjemedlem blev rekommenderad att se den, såg den och älskade den. Ytterligare en familjemedlem blev därav rekommenderad att se den, såg den och älskade den. På så sätt blev jag nyfiken på den, såg den och älskade den. Jag rekommenderade den till min mamma som såg den och älskade den. Jag har inte hört talas om någon som sett den men inte älskat den. Jag har sedan dess fortsatt rekommendera denna film och väntar bara på att någon ska ta mitt tips, se den och älska den. The Dressmaker finns på Netflix så se den nu med detsamma vetja. 


Slutligen vill jag även rekommendera en film som tog mig med storm. Jag såg denna rulle på bio vilket kanske bidrog med ytterligare effekt, men kort sagt kan jag bara säga att jag blev enormt tagen. Verklighetsbaserad berättelse om en pojke som kommer bort från sin familj som femåring i ett land där hemlösa barn tvingas leva ett fruktansvärt liv. Väldigt berörande film som jag starkt rekommenderar! Andra halvan av filmen utspelar sig i Australien när pojken blivit vuxen och påbörjar en sökning efter sin biologiska familj. Se den på C-More! 

Stora tips allihop! Vilken film eller serie tänker du på när du hör ordet "Australien"?

1 kommentar: