söndag 4 mars 2018

TelevisionstaggenFelicia gjorde en tagg idag (på sin youtube kanal) som jag tänkte jag skulle hänga på. Så här kommer den. 

FAVORIT REALITY SERIE
Jag tittar inte på realityserier, så ingen. Har extremt svårt för konceptet, tycker bara det är jobbigt när det är riktiga människor istället för karaktärer. Kanske eftersom jag själv aldrig någonsin skulle ställa upp på något sånt. 

FAVORIT DRAMA SERIE
Egentligen föredrar jag serier som har något mer, som inte är renodlade draman. Men det som kommer närmast ett renodlad drama, som jag älskar, är Skins. Det är den bästa serien av de som inte har en annan handling, än karaktärerna själva. Sen får jag också nämna The Leftovers som är ännu bättre, men det är ju inte ett renodlad drama då serien byggs på mycket annat än bara karaktärernas personliga draman. Även om även detta, är en extremt karaktärsdriven serie.

FAVORIT SERIE SOM BARN
När jag var under tio tittade jag nästan aldrig på tv alls. Det var mer film, och egentligen var det inte förrän jag kom upp i tonåren som jag faktiskt upptäckte fenomenet tv-serier. Och den allra första serien jag kan minnas att jag maratonkollade på, var 24. Alltså, inte direkt en barnserie. Men i ungefär samma veva var jag även smått besatt av The OC, så det kan väl bli mitt svar. 

FAVORIT "OLDIE"
Den äldsta serien jag gillar bäst är väl Full House. Tycker den är så otroligt charmig och kan se om avsnitten hur många gånger som helst. Har även tittat mycket på Vänner, Cityakuten, The Nanny och Pang i Plugget. Om vi nu ska nämna några serier som haft premiär innan 2000-talet. 

EN SERIE JAG INTE TÅL
Förlåt mig, men just nu har jag extremt svårt för Riverdale. Jag vet inte ens varför. Jag har ändå sett hela säsong ett som jag tyckte blev bättre efter ett tag, men sen när jag skulle kolla på säsong två så störde jag mig på ungefär ALLT. Jag tog några veckors paus och sen försökte jag igen. Nej, efter ett halvt avsnitt var jag tvungen att stänga av. Ytterligare några veckor senare så satte jag igång samma avsnitt igen för att fortsätta där jag slutade. Jag såg ungefär fem minuter, sen stängde jag av igen och frågade mig själv varför i hela friden jag fortsätter försöka titta på Riverdale. Och tro mig, jag kommer antagligen försöka igen. För jag vill verkligen gilla den. Eller åtminstone tycka den är okej. Men just nu, nej. Tyvärr. 

FAVORIT KOMEDI
Det går egentligen inte att säga en specifik favorit här, för det varierar väldigt mycket från olika perioder i mitt liv. Min första förälskelse inom komedigenren var How I Met Your Mother. Den har jag sett om fler gånger än jag kan räkna. Sen hade jag några år när jag nästan bara tittade på Vänner, som också är en helt fantastisk komediserie. För tillfället är min favorit inom komedigenren The Office, tycker den är helt fantastisk. Men kan inte säga att någon av dessa jag nämnt är bättre än de andra. 

FAVORIT TECKNAD SERIE
Rick and Morty! Den överraskade mig otroligt mycket, trodde aldrig jag skulle gilla den. Men den är bara så... unik. Så roligt vrickad. Känns som de improviserat ungefär 90% av manuset och det blir så bra. 

GUILTY PLEASURE
Har faktiskt flera sådana där serier som jag mest skäms för mig själv att jag gillar så mycket, eftersom det känns som att jag borde veta bättre. Men vissa serier vinner bara över mig, hur mycket jag än försöker motstå. Full House är ju ett ganska typiskt exempel. Inget man klassar i samma kategori som Game of Thrones, precis... Skulle även halvt vilja svara Misfits här. Inte på grund av dålig kvalitet, för den är riktigt bra och välskriven. Men eftersom jag otroligt många gånger under seriens gång, skämts över hur mycket jag gillat karaktärer som jag totalt hade avskytt om jag någonsin träffade de i verkligheten. Ni kan inte gissa hur många gånger jag skämts över att jag skrattat åt ett skämt som egentligen är riktigt förnedrande mot någon av karaktärerna. Japp, nu skäms jag. Hejdå. 

FAVORIT ANIMERAD SERIE
Oooch, jag är tillbaka. Har jag inte redan svarat på denna frågan? Om det är tänkt att jag ska svara en helt datoranimerad serie här så har jag inget svar. Den enda animerade serien jag tittar på utöver Rick and Morty, är Archer som också är grymt bra och rolig. 

FAVORIT TV-CITAT
4 8 15 16 23 42. Klura ut den du! 

FAVORIT HUVUDROLL
Jag älskar Aurora i X Company. Hon är min största förebild, helt fantastisk kvinna. Några andra nämnvärda storfavoriter är Sherlock Holmes i Sherlock, Jon Snow i Game of Thrones, Captain Flint i Black Sails, Tommy Shelby i Peaky Blinders, Jane i Jane The Virgin och Nathan Young i Misfits. För att nämna några. 

ABSOLUTA FAVORITSERIE
Det är alltid svårt att släppa sin första största favorit, och trots att jag upptäckt otroligt många fantastiska serier sen dess så kommer jag alltid svara Lost här. Helt makalös serie än idag, än idag kan jag bli tårögd bara av att tänka på en viss karaktär, eller en viss scen, eller en viss replik. Jag kan också börja skratta eller bara stå och le som ett fån av exakt samma anledning. 

4 kommentarer:

 1. Kul att läsa dina svar <3

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du säger The Office, har för mig att du hade lagt den åt sidan? Kul om du har tagit upp den igen :D Jag älskar också The Office.

  Jag lånar listan, hoppas det är okej! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det helt okej, men som sagt, listan kommer från Felicia! :) (Hon sa i videon att det var okej)

   Ja, jag tog upp The Office igen för ett tag sen och har sett nästan alla säsonger nu. Fullständigt besatt haha ;)

   Radera