fredag 2 mars 2018

Feb-18 ● Utdrag ur min filmdagbokInte lika mycket film som förra månaden, men jag överraskar ändå mig själv. 

I, Tonya ★★★★☆
Såg denna under filmfestivalen i Göteborg och jag älskade den! Förväntade mig en bra film men älskade hur humoristiskt vinklad den var trots ämnet. 

In Bruges ★★★★☆
Gillade denna. Ganska speciell och det tog ett tag att fatta vad den faktiskt handlade om, men den blev bättre och bättre genom filmens gång. Inte helt felfri men som sagt - jag gillade det. 

Bridget Jones Baby ★★★
Jag var orolig över att den skulle vara dålig, komedier brukar ju bli sämre med åren. Slår såklart inte ettan men jag blev positivt överraskad och satt underhållen från början till slut. 

Raising Arizona ★★★
Hade höga förväntningar på denna. Den var mer "oseriöst komisk" än vad jag hade förväntat mig av Coen-bröderna, men samtidigt älskade jag den ändå. Vissa delar var sämre men överlag tycker jag verkligen om Raising Arizona. Kommer definitivt se den igen. 

Sameblod ★★★★☆
Det är inte ofta jag tittar på nordisk film, men Sameblod har jag länge varit nyfiken på och jag var absolut nöjd med det jag fick. Väldigt intressant film som aldrig blev tråkig. 

Brimstone ★★★★☆
Är inget fan av skräckfilmer men den här gillade jag starkt. Lite för lång och extremt hemsk, men tycker ändå den var bra. Kan sakna vissa viktiga drag i antagonisten, plus att vissa scener blev lite överdrivna men överlag var detta en väldigt bra film. 


The Rock ★★★
Rewatch. Såg denna film när jag var runt tretton år gammal och älskade den totalt. Under den tiden var action en stor favoritgenre hos mig, och specifikt den här typen av filmer. Älskade också Sean Connery (det gör jag fortfarande). Jag vara lite nervös över att se den igen efter så lång tid, men till min lättnad tyckte jag lika mycket om den som tjugoåring. 

Hairspray ★★★★☆
Rewatch. Jag älskar Hairspray. Har blivit ett stort fan av musikaler och framförallt den här typen av feel-good musikaler. Jag blir så glad av den, plus att jag älskar hur bra filmen tar upp samhällsproblem så som rasismen. Skulle någon gång vilja se den äldre versionen av filmen. 

Big Hero 6 ★★★★
Helt. Underbar. Film. PERFEKT. 

Black Panther ★★★★☆
Älskar att Marvel nu för tiden går utanför ramarna lite mer. Black Panther är inte den typiska Marvel filmen och det är positivt. Älskar att nästan hela skådespelarskaran är mörkhyade. Hur ofta händer det att huvudkaraktären och/eller huvudensemblen är mörkhyade i storfilmer som inte handlar om rasismen? Vi går sakta mot bättre tider. 

Garden State ★★★★☆
Älskade denna film, verkligen min typ av perfekt dramakomedi. Enligt vissa är detta en av de sämsta filmer som någonsin gjorts, men den typen av människor förstår sig inte på konst.  Garden State är inte utan brister (därav betyget) men för mig som älskar den här typen av filmer så är den nästintill perfekt. 

13 Hours ★★★
John Krasinski som elitsoldat? Yes please! Ganska känslosam film får jag säga, men samtidigt blir det alldeles för mycket krig för min smak. Så inget jag kommer se igen även om det var en bra film. 

Crazy, Stupid, Love ★★★
Rewatch. Jag älskar denna filmen, en av mina absoluta favoriter bland romantiska komedier. Det kanske märks att jag var besatt av The Office när jag såg denna och föregående film - båda har nämligen skådespelare från serien i huvudrollerna, denna gången Steve Carell som jag tycker är ganska fantastisk i Crazy, Stupid, Love. Älskar alla andra också, nästintill perfekt film i mina ögon. 


The Lucky One ★★★
Rewatch. Jag vet inte varför jag såg om denna film, helt ärligt. Jag gillade den inte första gången jag såg den. Trodde jag kanske skulle gilla den bättre andra gången, men nej. Fortfarande inte riktigt min grej, det här med romantiska draman som inte handlar om något annat än en påtvingad romans, urgh. Enda anledningen till att jag sätter högre än en 2:a är att för att jag tror att andra kanske gillar den bättre, de som gillar romantiska draman. 

Safe Haven ★★★
Jag gav genren ytterligare ett försök genom att titta på Safe Haven som jag aldrig sett förut. Egentligen var den ganska dålig, skådespelet var egentligen sämre än i The Lucky One, plus att den var mer cheesy. Det jag gillade dock, var att filmen hade lite av en kriminal-tvist som gjorde att det hela blev lite mer spännande. Gillade också "tvisten" i slutet, även om det inte riktigt var en tvist eftersom man fattade det halvvägs genom filmen... Men det berörde mig ändå, trots att det samtidigt kändes så typiskt och förutsägbart. 

Life As We Know It ★★★
Rewatch. Efter två halvdana romantiska dramafilmer bestämde jag mig för att gå tillbaka till en romantisk komedi som jag redan sett ett par gånger och fick ett sug på att se igen. Life As We Know It är en bra komedi i mina ögon. Det finns de som inte håller med mig, men jag älskar hur filmen är både rolig och känslomässigt stark. 

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales ★★★
Rewatch. Ju fler gånger jag ser denna rulle desto sämre blir den. Varför? Sluta bli sämre, jag vill älska dig. Helt ärligt så älskar jag den ändå, men man börjar ju se vissa luckor i logiken samt kvalitetsmissar vilket drar ner upplevelsen lite. Men det är ändå en väldigt underhållande film. Förtjänar kanske egentligen en trea, men det är såhär, att Pirates-filmerna är lite den där kompisen som man egentligen vet inte gör jättebra ifrån sig men som man ändå inte riktigt kan överge eftersom man stått vid dess sida så länge. Savvy? 

Vaiana ★★★
Ja, jag har förvandlats till en eftersläntrare. Men goda ting är värda att vänta på, eller hur? Jag älskade Vaiana. Kanske borde jag ge den en femma? Men ändå inte. Men ändå, jo. Får jag bara fråga varför i hela friden man byter namn på en film som är döpt efter huvudkaraktären? Jag trodde originaltiteln var Moana, men så tittade jag på den med ursprungsspråk (det vill säga engelska) och där kallades hon Vaiana av de andra karaktärerna. Så nu är jag bara förvirrad. 


7 kommentarer:

 1. Vad jag förstår så beror ändringen på att original namnet var taget från en porrstjärna och denna person överklagade eller nått sånt pga copyrights oavsett en fantastisk film.

  Även om du inte gillade The Lucky One och dem har de sett The Choice?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, okej! Intressant att veta.

   Nej, jag har inte sett The Choice! Tror du jag skulle gilla den?

   Radera
 2. Jag vet inte är nyfiken på om du skulle göra det. Den är liknande Safe Haven men den är otroligt vacker gjord. Vill inte avslöja något. Blev snabbt en av mina favoritfilmer just för att den var så otroligt fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt för att se filmer oavsett om jag tror att jag kommer gilla de eller inte, för man kan alltid bli överraskad. Man vet ju inte förrän man sett den, eller hur! Så jag ska absolut ge den en chans :D

   Radera
  2. Nä det är sant! :) hoppas att du gillar den! Skådespelarna gör ett väldigt bra jobb

   Radera
 3. Svar
  1. Älskade den, riktigt bra film!

   Radera