torsdag 1 februari 2018

Jan-18 ● Utdrag ur min filmdagbokJag har inspirerats av mina fellow bloggkamrater, och tänkte att jag skulle försöka börja göra någon form av sammanfattning över min månad i filmer. Jag har funderat väldigt mycket på detta då det skulle gynna mitt bloggskrivande eftersom jag inte alltid hinner skriva recensioner, samtidigt som det är svårt en månad som denna när jag sett så himla mycket. Som hjälp på traven har jag dock börjat med en filmdagbok, där jag antecknar alla filmer jag ser samt lite kort om vad jag tyckte om filmen, när det fortfarande är färskt i minnet. Då ska vi se hur detta går.

The Adventures of Priscilla: Queen of the Desert ★★★★☆
Unik film som gjorde ett stort intryck på mig som tittare.

Elizabethtown ★★★★☆
Rewatch. Supermysig film som jag varmt kan rekommendera till den som gillar romantiska komedier.

Bridesmaids ★★★
Positivt överraskad men smått överdriven. Roligare samt mysigare än väntat.

Made of Honor ★★★
Samma här, bättre än väntat. Men ogillade vissa delar samt ingen film jag kommer se igen.

Alla Tiders Kvinnor ★★★★☆
Älskade denna film, superbra verkligen! Drama när den är som bäst, och ur en feministisk synvinkel dessutom.

Call Me By Your Name ★★★★☆
Väldigt vacker film som berörde djupt, men som samtidigt kändes relativt händelselös. Sistnämnda var dock inget större problem under första titten, men kanske ändå en film jag inte kommer se igen än på ett tag.

The Book of Love ★★★
Gillade berättelsen väldigt mycket, men jag kände ändå att vissa delar hade kunnat göras bättre. Skulle ändå rekommendera den då det verkligen är min typ av film. Ett extra plus för Maisie Williams också. Hon har levererat bättre, men jag älskar henne ändå.


Little Miss Sunshine ★★★★☆
Jag har sett delar av denna filmen förut men att se allt ihop i ett svep var verkligen värt. Superhärlig film med bra budskap som lämnar en berörd, samtidigt som filmen bjuder på rikligt med underhållning.

Bill and Ted's Excellent Adventure 
Jag vet inte ens vad jag ska säga om det här. Jag skäms över att jag på något plan nästan förstår varför vissa människor tycker det här är humor. Och Keanu! Hur har han lyckats bli så stor med detta på sitt cv?

The Fall ★★★★☆
Rewatch. Den här filmen. The Fall är en av mina favoritfilmer och jag älskar den. Den har brister, men i grund och botten är berättelsen så himla fin och vacker och känslosam. Stort tips!

Guardians of the Galaxy ★★★★☆
Rewatch. Mycket action, mycket humor och lika underhållande som alltid.

Guardians of the Galaxy Vol 2 ★★★★☆
Rewatch. Tycker fortfarande denna är bättre än ettan, men skurken är ju väldigt dålig i båda delarna. Det man uppskattar i dessa filmer är humorn och karaktärerna. Främst Rocket. Och Baby Groot.

Star Wars Ep. 3 Mörkrets Hämnd ★★★
Rewatch. Detta är definitivt den bästa av de tre första delarna, men det är i princip bara slutet som gör den bra. När vi får se Anakin förvandlas till Darth Vader helt och hållet. För övrigt är även denna del ganska dålig, men det är ingenting i jämförelse med Ep. 1 och 2. Och ändå gillade jag dessa delar i filmserien när jag var liten!

The Greatest Showman ★★★★☆
Rewatch. Japp, jag såg den igen. Älskar musikaler på bio och jag var bara tvungen. Visst har filmen brister men jag älskar den, och Hugh Jackman är min nya favoritskådis.

Transamerica ★★★★
Rewatch. Jag förälskade mig i denna filmen så sent som i höstas, och nu har jag då sett den igen. Gillade den ännu mer denna gången (om det nu ens är möjligt) och stort stort tips! Blivit en av mina absoluta favoritfilmer, inom topp 10.

Lovligt Byte ★★★
Helt okej rulle, framförallt för en som mig, som älskar Katherine Heigl. Smått underhållande men ingen film jag kommer se igen.


I Hetaste Laget ★★★★☆
Riktigt underhållande, även om vissa scener (det vill säga tiden den är inspelad på) skapar vissa störningsmoment. Men måste ändå ha ett av mina absoluta favoritavslut någonsin. Sista repliken! Jag skrattade.

Mamma Mia! ★★★★☆
Rewatch. Ultimata feel-good filmen. Långt ifrån perfekt men åh så varm i hjärtat man blir av all denna musik, och alla dessa karaktärer! För att inte tala om den underbara miljön och sommarkänslan.

Spider-man: Homecoming ★★★★☆
Mycket bättre än väntat! Rolig och actionrik. Gillade verkligen Tom Holland i rollen som Peter Parker, vilket nästan gör ont i hjärtat att säga eftersom jag är ett stort fan av Tobey Maguire's Spiderman.

Iron Man ★★★
Rewatch. Fann den inte lika rolig som första gången, utan mer seriös. Men det gör inget, jag gillade den ändå.

Iron Man 2 ★★★
Rewatch. Ettan är lite bättre, men Iron Man 2 är också bra och underhållande.

Pitch Perfect ★★★
Rewatch. Helt okej, men egentligen inte riktigt min typ av film faktiskt.

Baby Driver ★★★
Rewatch. Jag är fortfarande helkär i denna filmen. Älskar hur musikalisk filmen är, och all action, skådespelarna, humorn. Allt är bara underbart.

Inside Llewyn Davis ★★★
Väldigt fin film som följer en mans öde och knyter ihop berättelsen väldigt snyggt på slutet. Mycket bra musik och känslosamma scener. Framförallt skulle jag kalla denna film intressant.

The Terminal ★★★
En film som följer en man som blir fast på en flygplats. Hur kan detta bli bra? Men o, så bra det blir. Steven Spielberg lyckas med allt, verkar det som. Tom Hanks också.

Ja, jösses vilken filmmånad detta har varit! Så här mycket film brukar jag inte se på. Tror jag? Jag försöker alltid att hålla tempot uppe men nu har det blivit enormt mycket film på senaste tiden. Vilket såklart är roligt! Men inte en chans att man hinner recensera alla.


4 kommentarer:

 1. Jäklar vad många du hunnit med :D men kul såklart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag överraskade mig själv faktiskt! :D

   Radera
 2. Wooow, det är nog fler filmer än vad jag såg under hela förra året ;)

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Jag måste verkligen se Baby Driver snart. Får nog börja göra en lista att checka av från och med nu då jag glömmer bort det, så slarvigt!

  SvaraRadera