söndag 4 februari 2018

En liten lista om filmHär kommer mina svar på en liten frågelista som jag hittade hos Karin, som i sin tur hittade den hos Elsa Billgren

Bästa introt på en film
Det finns otroligt många bra öppningsscener i filmer. Personligen tycker jag det är en av de viktigaste delarna i en film, det är ju då man ska lockas in och bli intresserad av att se resten av filmen! Min absoluta favorit av öppningsscener måste nog vara Inglorious Basterds, glömmer aldrig den. Älskar också Pulp Fiction och Lejonkungen. Plus att 2001: A Space Odyssey hade en väldigt speciell och intresseväckande öppningsscen. Förlåt, jag kan inte hålla mig till ett svar. 

En film att hatälska
Ursäkta men jag har verkligen jättesvårt att svara på denna frågan. Jag kommer inte på en enda film som passar in här? Antingen älskar jag det eller så hatar jag det, så kanske det är? 

En film jag aldrig klarar av att se slutet på 
Vilka tråkiga svar jag ger men det finns nog ingen faktiskt. Finns såklart sorgliga slut men inget slut jag undviker. I så fall kanske Romeo och Julia. Filmen med Claire Danes och Leonardo DiCaprio har jag sett många gånger, men tycker alltid slutet är lika jobbigt. 

Bästa datefilmen
Star Wars, haha. För om dejten inte gillar det så vet jag att han inte är någonting att ha. 

Film jag sett allra flest gånger
De flesta filmer jag älskar kan jag se oändligt många gånger och därav finns det många att nämna här. Men för att begränsa mig lite så säger jag den första jag kommer att tänka på, vilket är Robin Hood: Prince of Thieves. Älskar den med hela mitt hjärta och har sett den miljontals gånger. Perfekt äventyrsfilm med mycket hjärta och humor. Plus, Alan Rickman <3

Filmgenre jag gillar
Äventyr, it's my jam! 

Bästa animerade filmen
Lejonkungen, duh. Även Corpse Bride, tycker den är lite av en egen genre i sig själv. Och Trassel! För att nämna en datoranimerad film. 

Några klassiker du älskar
Citizen Kane är definitivt den bästa. För övrigt älskar jag även Singin' In The Rain, Mary Poppins, Some Like It Hot, 20 000 Leagues Under The Sea, the list goes on... 

En film jag har starka minnen till
The Goonies, för den fick mig alltid att må bra. 

Bästa skräckfilmen
Jag tittar inte på mycket skräck, men Barnhemmet är definitivt favoriten. Den enda skräckfilmen jag sett fler än en gång, och ändå är det egentligen den enda skräckfilmen som verkligen skrämmer mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar