onsdag 28 februari 2018

Disney's allra bästa under åren 2000-2010Veckans tema är 2000-talet och därför har jag bestämt mig för att skriva en liten lista om mina favoriter bland animerade Disney-filmer som kommit någon gång under år 2000 till 2010. Det finns givetvis andra som är bra också, men dessa är mina allra största favoriter. Filmerna står inte i någon specifik ordning. Monsters Inc (2001)
Min dvd-utgåva av denna film är nog en av de mest utslitna av alla filmer jag äger, tillsammans med nästkommande film på listan. Monsters Inc är ganska underbar, det går inte att hävda något annat. Mike och Sully = friendship goals. 


Hitta Nemo (2003)
Detta är garanterat filmen på listan som jag sett allra flest gånger, och kommer se allra flest gånger igen. Så bra! Det var en av mina absoluta favoritfilmer när jag var yngre och jag älskar i princip allt med den. 


Prinsessan och Grodan (2009)
Hur härlig är inte denna film? Jag älskar grundberättelsen om prinsessan och grodan och därav älskade jag såklart även denna filmversion. Humoristisk och vacker på samma gång, det vill säga den perfekta familjefilmen. 


Wall-E (2008)
Var inte Wall-E väldigt speciell när den kom? Jag blev förvånad och tyckte inte att den egentligen direkt kändes som en typisk Disneyfilm. Eller barnfilm för den delen, snarare tycker jag nog att den passar en lite äldre åldersgrupp. Denna film har jag faktiskt inte sett så många gånger, och skulle hemskt gärna vilja se den snart igen. 


Superhjältarna (2004)
Bästa superhjältefilmen, am I right? Hejdå Marvel, Superhjältarna 2 är på ingång. 


Atlantis: En Försvunnen Värld (2001) 
Jag har sådana starka barndomsminnen från denna filmen! Minns många scener både med värme och obehag, tyckte denna filmen var så bra samtidigt som jag tyckte den var lite läskig. 


Upp (2009)
Och den här pärlan är jag tvungen att nämna, så berörd jag blev första gången jag såg den! Ändå är det en film som är hur kul som helst. 

Vilken är din favorit bland Disney's animerade filmer som kom under åren 2000 till 2010? 

2 kommentarer: