söndag 25 februari 2018

♪ Buena Sera Señorita ♪Det här inlägget är dedikerat till alla de där fantastiska musikscenerna i tv-serier. Ni vet, en sån där scen där musiken skapar hela stämningen eller bara gör en redan bra scen, extra bra. Här är några av mina favoriter. 


A Message to You Rudy (Bates Motel)
I slutet av förra året var jag smått besatt av Bates Motel och jag vill minnas att det fanns en hel del riktigt bra musikscener genom alla dessa fem säsonger. Men den jag minns allra bäst, är en väldigt enkel egentligen, men som gjorde mig på så himla gott humör. Det är ingen hemlighet att jag avgudar Emma som karaktär, och scenen när hon tar emot Dylans marijuana och kör iväg med det i sin lilla bubbla medan låten A Message to you Rudy spelas, ah. Det var underbart.


Come Sail Away (Freaks and Geeks)
Kanske min favorit över alla andra på listan. Varför? För att låten Come Sail Away ungefär är min absoluta favoritlåt of all time (ja, bortsett från Dire Strait's Walk of Life då), och den här scenen är så vacker att jag tårar upp varenda gång jag ser den. Att bevittna Lindsay bara totalt skita i vad andra tycker och dansa med Eli, var så himla fint.


Nobody But Me (The Office US)
Det här var bara en så grymt bra start på säsong sju, that's all I have to say.


Buena Sera (Treme)
Det bara är något med denna scenen som jag verkligen älskar. Man får en bra överblick över samhället i Treme och alla karaktärerna, samtidigt som jag totalälskar den här låten vilket såklart alltid är ett plus för att göra en musikscen extra minnesvärd.


The Funeral (How I Met Your Mother)
Jag blev oerhört berörd första gången jag såg den här scenen. Jag hade inte hört låten innan och tyckte bara det blev så bra med just den låten, jag rös. En av de få avsnitten som var bra mot slutet av serien. 


Low Rider (Misfits)
Misfits är fantastisk och det här är inledningen till min favoritscen genom hela serien. Varför har du inte sett serien? Gör det nu! Scenen kommer från den första säsongsavslutningen, och det här avsnittet är så fantastiskt bra.


Wild World (Skins)
En väldigt förvånande scen måste jag säga, men jag älskar det ändå. Perfekt avslut på säsong ett. Och, jag älskar låten så that's that.


Homeward Bound (The Leftovers)
Det finns otroligt många bra musikscener i The Leftovers men en stor favorit hos mig är Homeward Bound-scenen. Jag älskar Simon & Garfunkel och det här är inte enda låten av dem som använts i serien, men eftersom scenen är så stark i sig så bidrar det såklart extra mycket till att göra detta till en helt oförglömlig scen.


You're Beautiful (Misfits)
En till Misfits scen. Mer berörande än den andra, men inte lika rolig. Hela den här scenen fick mig att inse att karaktärerna kanske inte var så elaka som man först trodde. Bara missförstådda och påverkade av sin omgivning och sina hårda liv.


You're The Inspiration (The Goldbergs)
Så otroligt mycket bra musik i The Goldbergs! Det är inte ofta jag hittar bra komediserier nu för tiden, men The Goldbergs överraskade mig verkligen positivt. Det finns många bra musikscener, men You're The Inspiration minns jag med värme. Jag hittar dessvärre inget klipp med scenen, så ni får nöja er med en bild.

Vilka är dina favoriter bland musikscener i tv-serier? 

2 kommentarer:

  1. I velvet älskar jag att så fort ett av paren är med i samma scen och dem flörtar så spelar en och samma låt så så fort en av dem kommer in i ett rum och den spelas så vet man att något bra kommer att hända. Minns inte om du sett den serien och vet vad jag menar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag har inte sett Velvet än, men den är på min vill-se lista :D Låter som ett väldigt intressant sätt att visa en romantisk scen! Nu blev jag ännu mer sugen på att se den.

      Radera