lördag 17 februari 2018

Alla hjärtans dag specialenVeckans tema är kärlek i samarbetet med FrökenTVFictionalEmSeriereflektionerKarinsUniversum och Seriedrottningen.

I onsdags var det alla hjärtans dag men dessvärre hann jag inte med att publicera veckans temainlägg tills dess. För att fira kärleksveckan samtidigt som jag får med temainlägget så kommer här mina bästa tips på filmer med romantiska förhållanden i fokus.


Vill du ha en typisk kärlekssaga så ska du välja The Princess Bride att titta på ikväll. Romansen är kanske inte jätte trovärdig, men vem bryr sig om det när det är härligt enkel kärlek vid första ögonkastet och dessutom en underhållning som aldrig tar slut.


Sen så har vi ju såklart alla möjliga filmer med Hugh Grant. Personliga favoriten och mitt största tips till er, är Notting Hill där han spelar en charmig bokhandlare som förälskar sig i filmstjärnan Anna Scott, spelad av Julia Roberts. 


En av mina favoritromanser sedan alltid, är filmen Ghost från 1990 med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollerna. Swayze spelar här Sam, en man som olyckligtvis dör under ett rån men sedan finner sin själ vara kvar tills han tagit reda på vem som mördade honom, och om det faktiskt bara vara ett slumpmässigt rån. Givetvis är största anledningen till att han är kvar, hans stora kärlek Molly vars liv kanske är i fara. Superbra film som är lika underhållande som den är vacker. 


Sedan har vi såklart vinnaren av alla romantiska filmer (enligt mig åtminstone), och det är storfilmen Titanic. Ingen kan ha sett Titanic utan att fastna pladask för den fina relationen mellan våra två huvudkaraktärer, Jack och Rose. 


En film som kan ses på jul av tradition, likaväl som vilken annan dag på året som helst. Love Actually har många gånger blivit kallad den ultimata romantiska komedin, och det är precis vad den är. 


Ytterligare en julfilm men som jag faktiskt tycker fungerar året runt. Ganska simpel i sin helhet men supermysig nonetheless. The Holiday: Alltid ett tips.


Ingen kan väl ha missat The Notebook som kanske är den mest kända inom genren. Ja, bortsett från Titanic då. The Notebook är en väldigt vacker berättelse om en lång kärlekshistoria. Personligen lutar jag hellre mer åt komedi-hållet när det gäller romantikgenren, men av de romantiska dramafilmerna är detta kanske den bästa.


Supermysiga Bridget Jones Diary kan vi inte utelämna. Här spelar Colin Firth vår allas Mr. Darcy för andra gången, men på ett helt annat sätt. Detta är filmen som bildade min stora kärlek för Renee Zellweger, har du sett filmen så vet du att hon är helt underbar i rollen som Bridget Jones. 


En annan sån där klassisk romantisk film är Sömnlös i Seattle. Jag är verkligen helkär i denna superfina film, och trots att huvudkaraktärerna inte träffas alls förrän i slutet av filmen så kan jag lova att man blir lite för investerad i deras relation. 


Matthew McConaughey är en av mina favoritskådisar. Varför? För att han är grym, för att han är unik i sitt sätt, för att han är en oscarsvinnare och levererade sitt livs prestation i Dallas Buyers Club. Men också för att han har varit med i så många av mina favoriter bland härliga romantiska komedier. Den jag tänker nämna är min absoluta favorit av dessa, nämligen How To Lose a Guy In Ten Days. Det är inte enda gången McConaughey spelar mot Kate Hudson, och som alltid så älskar vi det. 


Jag är för det mesta inte ett jättestort fan av highschool filmer, men när vi ser skådespelare som Heath Ledger, Julia Stiles och Joseph Gordon Levitt i huvudrollerna så är det svårt att säga nej. För övrigt är 10 Things I Hate About You verkligen en pärla i havet av romantiska komedier - stort tips för stora som små. 


Jag blir lite smått deppig av 500 Days of Summer men den är bra ändå. Dock kanske inte bästa filmen att använda om du vill förklara din kärlek för någon på alla hjärtans dag... Då kan dina motiv möjligtvis missuppfattas. 


En nykomling i genrens favoritlista. La La Land berättar genom musik, hur två människors drömmar vävs samman med deras kärlek för varandra. Väldigt speciell film med världens finaste montage på slutet. 


Den här filmen är kanske inte riktigt likadan som övriga på listan, men jag tycker den får komma med här ändå eftersom vi här får följa två väldigt unga personer på deras lilla kärleksresa. En av Wes Anderson's bästa filmer!


Jag tycker detta är en så himla bra film, och det är mest därför jag vill tipsa om den. Jag minns att jag även blev väldigt investerad i berättelsen och på så sätt såklart, huvudkaraktärernas relation. En av man favoriter bland romantiska dramafilmer. Atonement, heter den. Om du nu blev så nyfiken att du ville veta det. 


Men hallå, varför inte? Danny och Sandy och sjuttiotalsmusik, what more can you ask for.  


Filmen som fick oss att längta som galningar efter La La Land. Eftersom Emma Stone och Ryan Gosling skulle återförenas som kärlekspar. För vi älskade de ju så himla mycket i underbara Crazy, Stupid, Love. Jag hade absolut inga förväntningar på denna film, men det visade sig ju faktiskt vara en av de bästa romantiska komedier jag någonsin sett. 


Tonårsfilmen vi alla grät till i biografen. Och under läsningen. Och när vi sedan köpte den på blu-ray och såg om för femte gången. 


Shane West och Mandy Moore i den där filmen som alltid nämns som tvåa efter The Notebook på alla listor som någonsin skrivits om romantiska filmer. Tonårskärlek ungefär som The Fault In Our Stars


Love Story: En tragisk men vacker berättelse som jag tänker erkänna att jag inte ens sett själv, och ändå platsar den på listan. Vad kan det innebära om inte att det är en film värd att se för den hopplösa romantikern? 


Den här filmen som kom förra året och som man egentligen kanske inte hört sådär jättemycket om men som ändå berör alla som ser den. Den är inte perfekt, men det är en väldigt intressant film, minst sagt. Allied är det då vi pratar om. 


Den här filmen såg jag miljontals gånger i unga tonåren, och jag grät lika mycket varje gång. Jag vet att Pearl Harbor har fått en hel del hård kritik men till det säger jag bara; screw you critics, I love it


Meg Ryan är ju också en sån där skådespelare som varit med i många bra romantiska komedier. En av dem är French Kiss där hon spelar mot Kevin Kline (som alla som någonsin sett En Fisk Som Heter Wanda givetvis älskar). Jag älskar denna underbara film, kanske gör du det också? 


Vill du gråta lite till så ska du titta på Ps. I Love You. Superfin film som har allvar i grunden och ändå lyckas bli rolig och charmig och underbar på alla sätt. 


För att avsluta med något som bara kommer sätta ett stort leende på dina läppar; Trassel! Ja, detta är kanske min absoluta favorit bland romantiska komedier. Men den är ju bara så himla bra! Om du sett Trassel och inte gillat den så är det något som är fel. 

Var din favorit med på listan eller har jag missat den? 

2 kommentarer:

  1. Alltså både Notting Hill och Ghost är mina absoluta favoriter! Jag kan aldrig låta bli att gråta till Ghost, jag gråter till och med till den scenen där de drejar, haha! Det är så många underbara filmer du har lyckats nämna här! The Fault in Our Stars får vem som helst att gråta, men vilken är filmen under? Tack för tipset om French Kiss - den har jag aldrig hört talas om!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Under The Fault In Our Stars är A Walk to Remember, glömde skriva titeln... En klassisk tearjerker a la Nicholas Sparks ;) Och French Kiss är supermysig tycker jag, stort tips :)

      Radera