söndag 28 januari 2018

Jane The Virgin: Säsong 3Det finns mycket att säga om Jane The Virgin's tredje säsong, eftersom mycket har förändrats. Specifikt en stor grej, som jag var orolig över innan det hände men som jag faktiskt tycker sköttes väldigt bra. 

För dig som inte vet, så är Jane The Virgin en komedi/drama-serie från 2014 med Gina Rodriguez i huvudrollen som Jane Villanueva - en ung religiös kvinna som lovat spara sig till äktenskap men som innan dess av misstag lyckas bli artificiellt inseminerad och därav gravid. Situationen blir ännu mer komplicerad när det visar sig att spermierna tillhör en bekant.

Den här serien alltså. Jag är så himla kär i Jane The Virgin, och det har jag varit sedan avsnitt ett. Innan dess var jag inte det minsta intresserad, men Jane The Virgin kan man väl lugnt säga ligger i topp när det gäller serier som överraskat mig mest. Den är så himla rolig, så himla mysig, charmig och vid många tillfällen även vacker. Ofta är avsnitten riktiga tankeställare, och ändå är manuset så underhållande att man inte sällan sitter och skrattar sig genom avsnitten. Detta gäller serien i allmänhet, men på många sätt har tredje säsongen varit väldigt speciell - trots att den lyckas behålla samtliga av dessa fördelar - och kanske till och med förstärka någon.

Som jag redan nämnt så händer något ganska stort i tredje säsongen av Jane The Virgin, något som förändrar Jane's liv på en större nivå än självaste inseminationen. Vad tänker jag inte berätta, ifall att du som läser detta inte har sett säsongen. Själv hade jag inte fördelen att inte veta, så händelsen i sig är något som oroade mig väldigt mycket då jag skrämdes av att seriens annars så härligt lättsamma ton, plötsligt skulle kännas helt annorlunda. Men jösses, vad bra det hanterades! Jane The Virgin är lika underhållande som alltid, och om det är något som förändrats så är det väl att vi alla fått en helt annan uppskattning för livets höjdpunkter, precis som karaktärerna i serien.


Jag är minst lika kär i Jane och alla hennes äventyr som jag var i säsong ett, om inte ännu mer. Jane är en underbar huvudkaraktär som är omöjligt att inte falla pladask för. Något annat som förändrats är ju faktiskt... ja, serietiteln! Det är roligt hur de ändrar den för varje avsnitt, berättarrösten är lika underhållande som alltid.

Nu är det så att jag också vill prata lite om sidokaraktärerna samt deras relationer till varandra. Som alltid är givetvis Jane den stora favoriten, hur mycket jag än älskar övriga karaktärer så går det inte att komma förbi det faktum att hon är ganska underbar. Men samtliga karaktärer runtomkring henne växer för varje säsong och även om hon var en favorit redan i förra säsongen så har jag verkligen favoriserat Petra under säsong tre. Hon har fortfarande vissa personlighetsdrag som påminner om den hon var i säsong ett, men på det stora hela så har hon verkligen förändrats. Jag är verkligen helkär i relationen mellan Petra och Jane. Den är så skruvad men ändå så bra. Jag älskar deras underhållande frenemies-relation. De är väl så nära att ha en vänskap nu som man kan komma. Jane är den Petra går till när hon behöver prata, och jag älskar hur ärlig hon är kring hur märklig vänskap de faktiskt har.

Sedan så är det såklart omöjligt att inte älska både Xo och Rogelio, men det är givet för det har jag gjort sedan starten. Att de äntligen ska få vara lyckliga är superroligt att se, nästan så man blev lite tårögd av deras fina bröllop. Alba har jag däremot alltid haft lite blandade känslor för eftersom jag alltid tyckt att hon varit irriterande sträng. Jag gillar inte sådana personer, men å andra sidan har hon alltid haft andra sidor som man älskar. Hon har hjärtat på rätt ställe, och det har märkts under denna säsong mer än någonsin tidigare. 


Sen så kommer vi till Raphael som jag har så många blandande känslor för. Jag tycker han varit bra för det mesta under säsongen, bättre än tidigare. För det mesta älskar jag honom, men ibland står jag bara inte ut med honom. Han kan vara så kärleksfull och snäll, men han blir också lätt avundsjuk, plus att han aldrig verkar kunna bestämma sig för vem han vill vara med. Jag var överförtjust i att han och Petra skulle ge sin relation en andra chans, för jag tror faktiskt att de kan funka bra ihop nu när de båda förändrats väldigt mycket. Men det skulle såklart manusförfattarna gå och förstöra genom att dra in samma gamla kärlekstriangel för femtioelfte gången. Det fanns en tid då jag ville ha Jane och Raphael tillsammans, men den tiden är förbi. För det första tycker jag att alldeles för mycket har hänt sedan dess. För det andra så valde hon Michael, och det är en ganska stor grej som jag inte tycker man kan släppa bara för att... ja, ni som sett vet. För det tredje så är jag helt nöjd med den fina familjerelation som byggts upp mellan Jane, Raphael och deras lille son Mateo. Varför förstöra det? De har nu en stark och djup vänskap som innebär att de kan berätta allt för varandra. Inklusive om sina respektive relationer och sexliv, och en sådan vänskap är lätt att förstöra genom att romantisera hela förhållandet. Så snälla, nej tack. 

Jag är väldigt besviken på Luisas roll i dramat. Sanningen är att jag gillar henne, och jag önskar att hon och Raphael bara kunde begrava stridsyxan en gång för alla. Men det verkar dessvärre inte hända någon gång inom den närmaste tiden.

Slutligen vill jag bara säga att jag är väldigt nöjd med tredje säsongen av Jane The Virgin. Jag är imponerad över hur bra de lyckats blanda humor med sorg genom att få mig att skratta och släppa en tår på en och samma gång. Jag hoppas innerligt på att säsong fyra inte är den sista säsongen, för det här är en sån där serie jag skulle kunna följa i en evighet. 

Just det, en sak till måste jag ju nämna. Utan att säga för mycket, men fick vi precis en ganska stor hint om vem som skulle kunna vara berättarrösten där i slutet? Jag läste på tv time att det tydligen var så att serieskaparna tidigare gått ut med att berättarröstens identitet skulle avslöjas i seriens sista avsnitt. Och detta är något jag aldrig ens tänkt på, att det skulle kunna vara någon karaktär från serien som berättar allt. Trodde mest bara den fanns där för underhållningens skull. Men det är intressant, och det verkar dessutom finnas ett flertal olika teorier om vem det kan vara!


2 kommentarer:

  1. Jag började att se på den här serien förut, men slutade av någon oklar anledning - men kanske dags att ge den en ny chans? För du påminner mig lite om varför jag gillade den Jane the virgin förut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker absolut du ska fortsätta! Enligt mig är detta en helt fantastisk serie, supermysig och underhållande tidsfördriv :D

      Radera