torsdag 7 december 2017

Vintertid


Nu är vintern här på riktigt, och det är precis vad tanken var att vi skulle skriva om denna veckan. När man hör ordet vinter så tänker man ofta på jul, och tänker man film i samband med vinter så blir det också jul. För visst finns det ytterst få vintriga filmer som inte har något med julen att göra? Hur som helst, jag tänker faktiskt ägna detta inlägg lite åt att berätta om vad jag skulle vilja göra nu under vinterns kalla sitta-inne-och-mysa-dagar. 

Givetvis ska jag ägna lite tid åt bloggen. Tänkte som vanligt köra på min decemberlista, det vill säga några topp-fem listor om hur året har varit. Men mer om det snart. För övrigt har jag en hel bunt med inlägg jag skulle vilja skriva. Filmer jag sett och inte recenserat, säsongsrecensioner jag sett och inte recenserat, listor jag skrivit och inte publicerat. Ja, allt möjligt helt enkelt. 

Jobba ska jag även göra. För den som inte vet så tog jag studenten i år och jobbar nu heltid på biograf & café. Eller ja, heltid är väl lite av en underdrift. Tidsrapporten för oktober gick på 202 timmar, inte dåligt för en latmask som jag, eller hur! Nu har det lugnat ner sig lite, och till min glädje kommer jag faktiskt få vara ledig lite under jullovet. Med tyngd på lite. Redan i nästa vecka visar vi Star Wars som då har premiär, vilket är lite av ett problem för mig eftersom jag inte kommer kunna titta på den just då, men ändå inte vill bli spoilad av slutet (vilket jag lär bli om jag känner mitt arbete rätt). Jaja, vi får se hur jag löser det lilla dilemmat. Kanske kan jag hitta en inhoppare för att sedan åka in till Göteborg och titta istället. Ja, vad gör man inte för en bra Star Wars-upplevelse? 

Jag ska maratonkolla en bra serie. Eller rättare sagt; jag vill maratonkolla en bra serie. Ni vet, ett sånt där lååångt och härligt maraton. Problemet är bara att jag inte är det minsta sugen på någon serie som existerar just nu. Ge mig gärna tips, toppen om de finns tillgängliga på en av streamingsajterna Netflix, Viaplay, HBO Nordic eller C-More. 

Lite bra filmer vill man ju se också. Just nu känns det som en sån där extremt tråkig period när det kommer till biofilmer. Ja, om vi bortser från Star Wars, det vill säga. Ge mig gärna även tips på denna fronten, men några äldre men ändå nya filmer på min lista just nu är bl.a. Colossal, Swiss Army Man, Moonlight, Fast & Furious 8, The Zookeepers Wife, Garden State och Vaiana. Samtliga har jag då tillgängliga antingen på streaming eller blu-ray/dvd. Någon av dessa du sett?

Jag ska dessutom nu i december försöka förbereda lite roliga presenter att ge bort i julklapp. Roligast av allt är ju att göra det själv, och som den nörd jag är så blir det inte sällan mina presenter är filminspirerade. Jag menar, vem vill inte ha en liten Baby Groot i härdad lera? Eller ett vinglas dekorerat med olika Star Wars symboler? Funderar på att göra ett lite utförligare inlägg om filmrelaterade presenttips, både att köpa och att göra själv. Innan jul förstås. Men vi får se om det hinns med. 

Nu ska jag i alla fall titta på dagens avsnitt av julkalendern. Och när jag säger dagens avsnitt av julkalendern så syftar jag inte på dagens avsnitt av julkalendern, utan på sjätte avsnittet av Dieselråttor & Sjömansmöss, den julkalender som traditionen här hemma tillåter mig att se i december varje år. 

Kolla även in vad mina bloggkamrater har skrivit om veckans tema; FrökenTVSeriedrottningenThoughtsByEmSeriereflektioner och KarinsUniversum

4 kommentarer:

 1. Duktig du är som orkar jobba så mycket :)! Jag tittar på boy meets world och är frälst så du får gärna titta på den (om du inte sett?!), hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett första säsongen, och lite av andra också tror jag. Gillade den väldigt mycket men kom inte längre, och nu var det flera år sen. Men jag har faktiskt alla säsongerna tillgängliga, så det är kanske en bra maratonserie just nu, tack för tipset! :D

   Radera
 2. Jag kör ett maraton på Velvet just nu som jag tycker om väldigt mycket. Vaiana är väldigt bra köpte precis hem den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att se Vaiana! Känns som att de där stora Disneyfilmerna aldrig gör en besviken. Velvet har jag inte ens hört talas om, får genast kolla upp den!

   Radera