onsdag 13 december 2017

Veckans tema ● Meant To BeDetta är ett samarbete med bloggarna Fröken TV, SeriedrottningenThoughts By EmKarins Universum och Seriereflektioner

Veckans tema är Meant To Be, och det är ett sånt där roligt tema som kan betyda nästan vad som helst, beroende på vilket håll man vinklar det åt. Jag tänkte faktiskt vinkla det åt mig själv, och nämna några filmer som verkligen var meant to be mina favoriter. Som om de vore skapta för min skull.

BIG FISH (2003, bild ovan)
Det här är den ultimata Elsa-filmen. Verkligen. Det är verkligen en sådan typisk film som jag önskar att jag själv hade kommit på idén till, som jag själv hade skrivit och regisserat och genomfört. Jag älskar allt med den, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet.


HUGO (2011)
Den här filmen har allt jag älskar i film. Den är fantasifull. Den utspelar sig i en tid före denna vilket skapar en härligt gammeldags känsla. Den är visuellt vacker. Den handlar om något jag älskar: film. Film inuti film. Filmception. Den är äventyrlig, och huvudkaraktären har en intressant bakgrundsstory. Den är berörande på alla vis. Med andra ord: Jag & Hugo = meant to be.


EDWARD SCISSORHANDS (1990)
Förvånad? Här har vi en djup, vacker och ändå lättsam berättelse som berättas på ett väldigt... intressant vis. Edward Scissorhands lägger grunden för allt annat jag älskar. Hade någon frågat om de fick tipsa mig om filmer baserat på en av mina favoritfilmer, så hade jag genast sagt Edward Scissorhands


THE FALL (2006)
Den här filmen har så mycket av allt jag älskar. Några av dem är: färg, djup, fantasi och Lee Pace. En av mina favoritfilmer som jag tycker får alldeles för lite uppmärksamhet. Men det är inte därför jag och The Fall är meant to be. Anledningen till det kan istället förklaras såhär; jag älskade The Fall redan innan jag hade sett den. En teasande poster gav mig allt jag behövde veta. 


STARDUST (2007)
Stardust & jag hittade varandra direkt. Vi tänker lika, vi gillar samma saker, vi har samma humor och vi har samma vilda fantasi. Stardust är filmen jag aldrig tröttnar på, och det kan bara betyda en sak; att det är meant to be


SAGAN OM RINGEN (2001 - 2003)
Alver, hobbitar, dvärgar, krigare, trollkarlar, svärdfäktning och oförglömliga vänskaper. Behöver jag utveckla? Alla som känner mig vet att jag & LOTR är meant to be. 


PIRATES OF THE CARIBBEAN (2003-2017)
Pirates-filmerna är grunden till min enorma kärlek för film. Vi klickade direkt, och sedan dess har detta varit filmen jag vänder mig till oavsett vilket humör jag är på. 

VILKA FILMER KÄNNER DU ÄR SOM SKAPTA FÖR DIG? 

1 kommentar:

  1. Åh, Edward Scissorhands<3! Hundra år sedan jag såg big fish så borde verkligen se om den.

    SvaraRadera