fredag 15 december 2017

Tre jullåtar som alltid påminner mig om en film

Ja, nu är julen snart här, och då måste man väl nästan publicera lite juligare inlägg. Tänkte inleda med "Med brist på kreativitet--" men sedan insåg jag att jag faktiskt tycker att jag är superkreativ. Här kommer en liten lista på tre jullåtar som alltid påminner mig om en scen från en film, självklart med motiveringar. 


JINGLE BELL ROCK 
Jag älskar Jingle Bell Rock. Kan bero på min tidlösa kärlek till Dödligt Vapen, men oavsett så kan jag inte riktigt låta bli att tänka på den allra första scenen ur första Dödligt Vapen-filmen när jag hör Jingle Bell Rock. Vilket är positivt på många sätt, men å andra sidan slutar scenen med att någon dör... så kanske inte. 

Du kan se klippet här


FAIRYTALE OF NEW YORK
Och detta är väl inte ens en julfilm? Ps. I Love You är en sån där snyftare till film, medan Fairytale of New York är världens gladaste låt. Jag blir alltid på gott humör av att höra den, och hade det inte varit för hur positivt inställd hela filmen är till att gå vidare i livet efter en förlust, så hade jag nog snarare blivit deppig av att höra den. Ja, eftersom jag alltid påminns om Gerry när jag hör hans favoritlåt. 

Du kan se klippet här.


LET IT SNOW, LET IT SNOW, LET IT SNOW
Sist men inte minst - här är den där typiska jullåten vi alla hört och älskar. Personligen hörde jag den för första gången i Die Hard när jag egentligen kanske var alldeles för ung för att se en sådan film. Antar jag, eftersom jag inte minns ett liv innan Die Hard. I slutet av filmen börjar Let It Snow spelas, och det ger verkligen en sån där underbart härlig julkänsla. Därför är Die Hard en av mina favoriter när det gäller filmer att se kring jul. 

Du kan se klippet här.

FINNS DET NÅGON JULLÅT SOM PÅMINNER DIG OM EN FILM (ELLER SERIE) VARJE GÅNG DU HÖR DEN? 

3 kommentarer:

  1. Vilket roligt och kreativt inlägg! Jätteroligt att läsa men hmm får nog fundera på de där låtarna

    SvaraRadera
  2. It's the most wonderful time of the year får mig att tänka på Ensam Hemma 2 :D

    SvaraRadera
  3. Gillad också inlägget! Musik gör mycket för filmen :) Att Die Hard är en sådan julfilm hade jag ingen aning om...

    SvaraRadera